USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найдешевша горілка має коштувати більше 20 гривень

5 Жовтня 2010 19:12
Мінекономіки ініціює підвищення мінімальної ціни алкогольної продукції до 20,5 гривень за півлітра.

Виробники горілки вважають це підвищення обгрунтованим, оскільки зросли ціни на спирт і збільшений акциз, - пише 5 жовтня "Дело".

Галузева асоціація «Укргорілка» вважає обгрунтованим ініційоване Міністерством економіки підвищення мінімальної роздрібної ціни на лікеро-горілчану продукцію на 14,1%, або на 2,54 гривні – до 20,5 гривні за пляшку 0,5 літра. Про це сказав директор асоціації Іван Жолнер.

«Підвищення оптово-відпускних і роздрібних цін на лікеро-горілчані вироби (ЛГВ), запропоноване Мінекономіки, є обгрунтованим, оскільки істотно змінилися показники, що формують виробничу собівартість напоїв», - повідомив він.

Жолнер нагадав, що, по-перше, з вересня на 40% були підвищені відпускні ціни на спирт для виробників алкогольної продукції, по-друге, у цей же період було збільшено акциз на 16% до 39,4 гривні за літр 100% спирту.

Крім того, зазначив він, скляні заводи до кінця 2010 року мають намір підвищити ціни на свою продукцію на 20%.

«Таким чином підвищення мінімальної роздрібної ціни на горілку з 17,96 до 20,5 грн. є найменшим підвищенням, яке тільки можливо з урахуванням усіх факторів», - підкреслив експерт.

За словами Жолнера, цінове обмеження виключає можливість реалізації нелегальної продукції в торгових мережах за заниженими цінами за рахунок несплати податків та створює необхідні економічні гарантії для легальних виробників.

При цьому для споживача мінімальна ціна виступає індикатором якості продукції.


В даний час мінімальна роздрібна ціна на горілку встановлена на рівні 17,96 гривні за пляшку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus