USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські підприємства, які не виплачують зарплату працівникам

31 Березня 2014 12:07
Майже п’ять мільйонів гривень боргували своїм працівникам волинські підприємства у березні.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації, що відбулася 31 березня.

Начальник територіальної державної інспекції Юрій Бондарчук розповів, що згідно зі статистичними даними, за станом на 1 березня загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в області становила 8,3 мільйона гривень. У структурі загального боргу 80% (6,6 мільйона гривень) становила заборгованість на економічно активних підприємствах. За дорученням Волинської прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Територіальною державною інспекцією з питань праці здійснені перевірки додержання законодавства про працю в частині виплати заробітної плати в 5 філіях Дочірнього підприємства Волинський облавтодор Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України», матеріали перевірок направили у прокуратуру. У всіх перевірених філіях: «Любомльський автодор», «Ковельський автодор», «Ковельська ДЕД», «Ківерцівський автодор», «Володимир-Волинська ДЕД», ДП «Волинський облавтодор» встановили порушення вимог статті 97 Кодексу Законів про працю України щодо проведення оплати праці працівників першочерговому порядку.

Також контролю за станом виплати та погашення заборгованості із заробітної плати за списком підприємств, що подають звіти про заборгованість із заробітної плати, до органів статистики піддали 5 підприємств-боржників, а саме: Луцьке підприємство електротранспорту, КП «Автогосподарство Волинської обласної ради», ПП «Руфусів», Приватне науково-виробниче підприємство «Проект-сервіс», Іваничівське виробниче управління житлово-комунального господарства. Згідно з результатами перевірок керівникам внесли приписи щодо вжиття заходів з погашення заборгованості із виплати заробітної плати, склали три протоколи щодо притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про працю, за матеріалами перевірки ПП «Руфусів» відкрили кримінальне провадження.

Згідно з оперативною інформацією, за станом на 21 березня цього року заборгованість із виплати заробітної плати становить 4,9 мільйона гривень, з них 3,2 мільйона – на економічно активних підприємствах. Таким чином, порівняно із 1 березня заборгованість скоротилася на 3,4 мільйона гривень (41,4%). В повному обсязі виплати заробітну плату працівникам ПАТ «Електротермометрія», ТзОВ «Футбольний клуб «Волинь», Іваничівського виробничого управління житлово-комунального господарства.

Зі слів Юрія Бондарчука, за станом на 31 березня заборгованість на економічно активних підприємствах скоротилася до 2 мільйонів гривень. Щодо перспективи погашення заборгованості посадовець зазначив, що вона хитка. Так, Луцьке підприємство електротранспорту задекларувало 1,3 мільйона гривень, перевірку на підприємстві планують здійснити цього тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
DED Показати IP 31 Березня 2014 12:17
А ви на Адреналіні подивиться, як там людям платять і як вони орофмлені на роботу!!!!
МИ Показати IP 31 Березня 2014 12:49
Коли буде розраховуватись вчасно "Феміда Інтер К"? Людям нема чим платити за квартиру, а згодом и на ижу грошей не буде!!!!!!!!!!! Скотство!!!!!!!!!!!!
Помни до МИ Показати IP 31 Березня 2014 12:59
По дороге к светлому будущему кормить никто не обещал...
Людина Показати IP 31 Березня 2014 14:52
Хай за автозавод розкаже як не платили 4 місяці і як люди приходили в інспекцію з праці...Те що він каже це так для галочки.
Галочка Показати IP 31 Березня 2014 15:21
Пора люструвати!
МИ Показати IP 31 Березня 2014 15:39
Почнить з Голевої!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus