USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Тролейбусники пропонують «прибрати» пільговиків, аби отримати власну зарплатню

7 Травня 2014 08:00
Тролейбусники навідались до Волинської облдержадміністрації, аби вкотре нагадати про себе і поскаржитися на тримісячну затримку заробітної плати на підприємстві.

Про це стало відомо під час особистого прийому громадян у голови Волинської ОДА Григорія Пустовіта.

Працівники депо захищають «директора, який працює трохи більше ста днів»

На запитання кореспондента Інформаційного агентства Волинські Новини, чи задоволені працівники депо новим директором підприємства Анатолієм Тимощуком, кондуктор Михайло Філоненко виважено відповів, що новий керівник обіймає посаду головного тролейбусника лише сто днів, тож поки рано говорити про позитивну чи негативну динаміку його роботи.
«Принаймні з людьми він спілкується нормально, вислуховує кожного. Він прийшов на підприємство, яке стояло на межі банкрутства. Держава йому зовсім нічого не дала. За 42 роки існування підприємства - це вже одинадцятий директор. І кожен з його попередників казав «я прийшов на підприємство з мільйоном боргу, так і пішов». Відповідно, від зміни керівників зміни у підприємстві на краще не відбувались. Сподіваємось, цього разу усе буде інакше», - каже чоловік.

Усьому виною лізинг?

Зі слів тролейбусників, заборгованість по заробітній платі погасити годі, адже підприємство має лізинговий договір із Луцьким автомобільним заводом «Богдан».
Таку думку підтримав й очільник Волині Григорій Пустовіт. Він вважає, що «лізинг – це некоректна і непартнерська угода, адже вартість транспортних засобів «прив’язана» до долара: «Долар виріс – і борг зростає», - додав посадовець.

Однак, директор ЛПЕ Анатолій Тимощук запевняє, що обов’язково судитиметься із «Богданом», адже правота саме за підприємством електротранспорту.


«Обіцянки-цяцянки»

На це Григорій Пустовіт відповів, що як тільки Волинь отримає субвенцію з державного бюджету, усі кошти обов’язково скерують на ліквідацію боргу.

«Як тільки «підуть» перші транші з міжнародного ринку, одразу з’являться й додаткові кошти. Тоді й стабілізується ситуація на підприємстві», - зазначив голова ОДА.
Що стосується реальних виплат заробітної плати, то директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк підкреслив, що гроші працівникам за березень цього року уже виплатили. А у травні він пообіцяв заплатити за квітень: «Ви бачите, ситуація на підприємстві вже помаленьку стабілізується», - резюмував посадовець.
Тим часом, самі робітники ЛПЕ бачать шлях вирішення проблеми з боргами у зменшенні переліку пільгових категорій громадян, що «розписаний аж на два печатні аркуші». Як альтернативне рішення, вони пропонують «зробити так, щоб платили геть усі». Ще один, на їхню думку, варіант зробити працівникам дотацію до пенсій.

Самі ж тролейбусники прийшли до стін ОДА просити допомоги для власного директора, який «прийшов на підприємство з порожніми руками».


Довідково:

Лізинг — це довгострокова оренда машин і обладнання, видача обладнання напрокат. Лізинг дозволяє промисловим, торговим, транспортним та іншим підприємствам (орендаторам) отримувати в комерційних банках і лізингових компаніях (орендодавців) за певну орендну плату в довгострокове користування широкий перелік основних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
АДВОКАТ Показати IP 7 Травня 2014 08:25
Пусть сначала заплатят за травму которую причинили во время движения тролейбуса
лучани Показати IP 7 Травня 2014 08:29
Пільги обіцяла держава, а возити мають лучани. Скасувати всі пільги.
123 до лучани Показати IP 7 Травня 2014 10:13
Абсолютно правильно! Нехай монетизують пільги і виплачують їх з держбюджету.
Гость Показати IP 7 Травня 2014 09:08
Правильно пільги,видають людям,які мають пенсії по 3-4 тисячі.Ментам,прокурорам.А своїм, яким міська рада видає книжечки,здорові дівулі і пацани тичуть в морду книжечки.За що їм пільги? А ці,хто покупляв групи,одержують пенсії, зарплати, а їм ще пільги за що? Який він пенсіонер,як йому 40 років чи 20, а він вже групу купив за 1000 доларів.Це не країна, а Гонудрас.Прирівнені до учасників війни. Добавка до пенсії, пільги на комунальні послуги, та й вони ше й маршрутках і тролебусах їздять безоплатно.Це вже зовсім старі пердуни страх і стид потіряли.А молода людина не може знайти роботи,мусить на платити і податки на цих бездельників.Якщо оставити,то ветеранам праці,які пропрацювали по 40 років і відплатили податки.Цих посвідчень багато не підроблять. А ні,то всі добавку до пенсії,тоне буде соватись треба чи не треба.І на фіг з тролейбуса, а то корчить з себе нещасну,дивитися гидко.Обнагліли до ручки.Оця вседозволеність до чого довела? До капца
11 Показати IP 7 Травня 2014 09:10
Робітники говорять, що борг по зарплаті три місяці, а чиновник - вже виплатили заберезень! Де правда?
Яська до 11 Показати IP 7 Травня 2014 09:45
правда там, де нас нема :(((
пенсіонерка Показати IP 7 Травня 2014 10:02
Кому ви вірите - Пустовіту?:) Да вони з Романюком карусель будуть робити і футболити людей один до одного по колу і піарити ці "прийоми" у ЗМІ! От з чого Пустовіт роботу розпочав - з некчемних прийомів, на яких нічого не вирішує, а тільки обіцяє!!!
до гостя Показати IP 7 Травня 2014 10:46
нафіг з тролейбуса кондукторів пенсіонерів які мають пенсіі молодь нехай працюе а то продають квитки по три рази одного і хочуть зарплату а винні пільговики.
Вечно_молодой до до гостя Показати IP 10 Травня 2014 23:49
Оце "правильна думка"! Щоразу, коли читаю про ЛПЕ, дивуюся стійкості людей, що там працюють. Ви самі спробуйте того меду, а тоді молодих посилайте кондукторами працювати.
Гость Показати IP 7 Травня 2014 13:21
Право на безоплатний проїзд тільки ветеранам праці,які пропрацювали по 40 років.Всіх інших які вже мають пільги на комуналльні послуги, доплати до пенсій, хочяуть мати по три пільги пристосуванців-на фіг.
Корінний лучанин до Гость Показати IP 8 Травня 2014 17:41
ГІСТЬ, напевно ветеран праці і так бореться за свої пільги , що аж переймає! Крім ветеранів праці є й їнші заслужені люди. А інвалідів , та дітей із багатодітних сімей - ЩО ЗАБУЛИ? Звичайно, ветерани праці до яких гість відноситься - ЦЕ ПОНАД УСЕ! ХАЙ ЖИВУТЬ ТА ПРОЦВІТАЮТЬ ТІЛЬКИ ВЕТЕРАНИ ПРАЦІ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus