USD 39.63 40.00
  • USD 39.63 40.00
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Новітнє обладнання для шкіл – вже в дорозі на Волинь

13 Травня 2013 13:47
Обіцяне сучасне обладнання, яке мають встановити в двох волинських школах в рамках національного проекту «Відкритий світ», прямує на Волинь. По шість інтерактивних комплексів встановлять в Ковельській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня № 7 та Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука.

Про це у коментарі «Волинським новинам» телефоном повідомив заступник начальника управління освіти на науки Волинської обласної державної адміністрації Юліан Таранчук 13-ого травня.

За його словами, представники Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України сьогодні зв'язалися з представниками шкіл-учасників проекту та пообіцяли в найближчі дні встановити обладнання одразу у двох школах.

Заступник директора з навчально-виховної роботи комунального закладу «Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука» Оксана Коваль телефоном повідомила, що до неї телефонував представник Агентства Володимир Наконечний та повідомив, що обладнання в їхню школу планують привезти у вівторок або в середу, тому що по дорозі до Луцька вони передадуть його ще в школи на Вінничині та у Київській області.

За словами освітянки, Луцька школа №21 давала заявку на обладнання двох сьомих класів та трьох кабінетів – хімії, фізики та біології. Скільки і яке обладнання везуть на Волинь - поки достеменно не відомо.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що участь в першому етапі національного проекту «Відкритий світ», який передбачає створення сучасної освітньої комунікаційної мережі на базі широкосмугового радіодоступу 4-го покоління, візьмуть дві школи області - Луцька спеціалізована школа №1 та загальноосвітня школа №2 Новолинська, втім рішення було змінене на користь двох інших шкіл Волині.

Це, мовляв, дасть змогу створити єдиний освітній простір, підвищити якість навчання, забезпечити доступність до якісної освіти та спадкоємність рівнів освіти - дошкільної, початкової, середньої, вищої, позашкільної, професійно-технічної та післядипломної.

За словами віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, перший етап проекту передбачає не лише встановлення комп’ютерної техніки та відповідного програмного забезпечення, а й під’єднання до бази даних електронних освітніх ресурсів. Він повідомив, що в Україні для першого етапу реалізації національного проекту «Відкритий світ» відібрали 55 загальноосвітніх шкіл. На фінансування їх технічного забезпечення для використання електронних освітніх ресурсів передбачили 65 мільйонів гривень.

Довідково:
Національний проект «Відкритий світ» спрямований на створення інформаційно-комунікативної (4G) освітньої мережі національного рівня. Його суть полягає в тому, щоб стандартизувати та уніфікувати методики навчання та створити централізовану системи навчання й оцінки знань учнів (надання 1,5 мільйона нетбуків з пільговим підключенням до мережі), а також впроваджувати інформаційно-комп’ютерні технології в систему управління освітніми установами.

Стратегічні цілі: підвищення конкурентної спроможності країни; зайняття провідних позицій в світі за якістю надання освіти та досягнення комп’ютерної грамотності;

створення умов для розвитку національної науки та наукомістких технологій; ефективна розбудова інформаційного суспільства; підготовка покоління української інтелектуальної еліти; інтеграція в європейську та світову системи освіти.

Соціальний ефект: забезпечення рівної можливості доступу школярів до якісних навчальних програм незалежно від місця проживання; підвищення якісного освітнього рівня та створення платформи для ефективного доступу населення до інформації та ІКГ.
Термін реалізації проекту «Відкритий світ» 4 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus