USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Один день президента бюджету обходиться у $170 тисяч

29 Липня 2011 11:47
Два роки перебування Віктора Януковича при владі обійдуться Україні в суму, еквівалентну півтора бюджету області з населенням 1,3 мільйона осіб.
Про це інформує Кореспондент.
Як пише видання, приблизно $170 тисяч – тобто вартість трикімнатної квартири в новому будинку в спальному районі столиці Позняки – стільки бюджету коштує кожен день Віктора Януковича на посаді Президента України.
Більше половини цієї суми, $91 500 в день, йде на те, щоб забезпечити главі держави комфорт, якого не було у його попередників, – оренду вертольота і літака вищого класу, ремонт держрезиденцій, будівництво спецдорогі до Межигір'я, де він живе, тощо.
Тільки на ці цілі, за підрахунками «Кореспондента», країна за півтора року віддала $50 млн.
Крім того, держава щороку виділяє на потреби Януковича та Адміністрації Президента (АП) значні суми.
У 2010-му на це скарбниця направила на рахунки Держуправсправами $ 30,5 мільйона, в 2011-му – майже на третину більше, ніж $44 мільйони.
Тобто, пише видання, за підсумками двох років перебування Януковича при владі з урахуванням основних і додаткових витрат перша особа держави і його апарат обійдуться Україні як мінімум в $ 124 500 000 – це півтора річних бюджети Хмельницької області з населенням 1,3 мільйона осіб.
Видання пише, що будинок, показаний Януковичем пресі, далеко не єдиний, який розташований на землях Межигір'я. Ще розкішніше виглядає інша будівля, споруджена тут же, – так званий клубний будинок, за даними «Української правди», що має чотири поверхи і належить Президенту через ланцюжок фірм.
Оцінити його вартість поки немає можливості через закритість об'єкта та його масштабу – будівництво ведеться на площі понад 130 гектарів. Журналістів не пускають туди вже більше двох років.
«Кореспондент» пише, що в пресу просочується лише фрагментарна інформація, яка свідчить про те, що власник маєтку любить жити із розмахом.
Однак у прес-службі глави держави заперечують факт приналежності клубного будинку Януковичу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
VCS Показати IP 29 Липня 2011 12:26
Хай тоді напишуть у скільки обійшлося п'ять років перебування Ющенка! :)
Я Показати IP 29 Липня 2011 14:02
Оце вибрали щастя.
Ласковая Показати IP 29 Липня 2011 15:54
ви маєте на увазі скільки Ющенко потратив на бджоли? В них певно євровулики, більші ніж моя квартира.
M Показати IP 2 Серпня 2011 13:34
До редакторів Чому ви ставите не робочі лінки?
Юрій Ричук до M Показати IP 2 Серпня 2011 13:56
Виправили, дякую. Чи вам справді принципово отримати відповідь на питання "чому?" :)
Beautiful Days Показати IP 4 Серпня 2011 12:59
Самі знали кого обирали, маєте те на що заслуговуєте, народ укр. не мав розуму і не має, хай би були вулики, але краще ж то жилося, чи гірше? Краще вулики ніж дискримінація населення та принижування, надавання бізнесовим елітам гратися нашою державою,краще вулики, але нові=) без них всіх!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus