USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Оксфорд та Кембридж інвестували десятки мільйонів фунтів в офшори, - ЗМІ

9 Листопада 2017 19:38
Університети Оксфорда та Кембриджа, а також майже половина всіх коледжів Оксфорду, таємно інвестували десятки мільйонів фунтів в офшорні фонди, у тому числі у спільне підприємство з розробки нафтової розвідки та глибоководного буріння.

Такі дані виявили журналісти в рамках міжнародного розслідування Paradise Papers, пише Громадське.

З оприлюднених файлів випливає, що обидва університети виділили значні кошти на багатомільярдні приватні партнерські відносини, розташовані на Кайманових островах.

Гроші спрямовуються через те, що називають «корпораціями-блокаторами». Угоди, як правило, здійснюються у партнерстві з фондом, розташованим у штаті Делавер, США.

Таким чином університети можуть уникнути або «блокувати» податок США на інвестиції в хедж-фонди. Вони отримують дивіденди без податків.

Документи з позначкою «комерційна таємниця та конфіденційно» демонструють, що в 2006 році Оксфорд інвестував 2,6 мільйони фунтів стерлінгів у приватну акціонерну компанію Coller International, що розташована у Гернсі. Ці гроші були покладені в два окремих фонди, що складаються з грошових коштів від самого університету та від окремих коледжів.

Кембридж інвестував 1,7 мільйони доларів за тією ж схемою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus