USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Офшори Порошенка «зам'яли» підвищенням тарифів, - експерт

8 Травня 2016 18:19
Тема наявності в президента Петра Порошенка офшорів швидко зникла та затушувалась у суспільстві. Чому так сталося, пояснив голова Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, - повідомляє видання «Znaj.ua».

Нагадаємо, нещодавно президента Петра Порошенка звинуватили у наявності офшорних фірм. Понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Журналісти оприлюднили викривальні статті, одна з яких розповідає про секретний офшор і «моральний злочин» Петра Порошенка.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРЕЗИДЕНТ ЗАЛИШИВСЯ ПРЕЗИДЕНТОМ ROSHEN, А НЕ УКРАЇНИ. ДУМКА

На думку Фесенка, відсутність самих грошей в офшорі президента та наявність у великого бізнесу подібних схем змусили олігархів «закрити очі» на цей корупційний скандал. Політолог переконаний, що офшорний скандал для Порошенка матиме виключно репутаційні наслідки, тому жодного покарання президент не понесе. А звичайних українців змусили думати про нові, підвищені тарифи та забути про цю «проблему» Порошенка.

«Всі провідні політичні сили України пов'язані з великим бізнесом. А весь великий український бізнес (підкреслюю: весь без винятку) пов'язаний з офшорними схемами. Тому всі «мовчали в тряпочку», побоюючись про себе: «а раптом якийсь мій офшор вилізе?». Чому так мляво відреагували пересічні громадяни? Один мій знайомий німецький журналіст був просто здивований, чому немає нового Майдану. Дійсно, чому? Швидше за все, тому, що абсолютна більшість українців зараз нікому не довіряють (не тільки Порошенко) і не будуть виходити з протестом під політичними гаслами. Якщо вже і змінювати владу, то на виборах і без нових революцій. А то ж наслідки чергової революції можуть бути ой як непередбачувані. В цьому ми вже неодноразово переконувалися. Ще одне пояснення: «офшори» - це якась абстрактна річ, безпосередньо ніяк не пов'язана з інтересами і політичними емоціями абсолютної більшості наших співгромадян. Комунальні тарифи людей цікавлять набагато більше, ніж офшори Порошенко», - розповів Фесенко.

До слова, більшість європейських політиків відразу після набуття публічного розголосу у причетності до офшорного скандалу подали у відставку. Натомість жоден український політик не наслідував прикладу своїх європейських колег.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТИСЯЧІ ІСЛАНДЦІВ ВИМАГАЮТЬ ВІДСТАВКИ ПРЕМ’ЄРА ЧЕРЕЗ СКАНДАЛЬНІ «ПАНАМСЬКІ АРХІВИ»

Окрім того, раніше повідомлялося, що з 1 травня уряд підвищив тарифи на газ, опалення, гарячу воду, електроенергію. Варто зауважити, що таке кардинальне здорожчання припало саме на Великодні свята. Уряд аргументує такі зміни вимогами МВФ, економічною обгрунтованістю та складною ситуацією в країні, через війну на Донбасі. Натомість більшість українців вважає, що влада війною лише замилює їм очі, прикриваючи цим власну бездіяльність та безпорадність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Показати IP 9 Травня 2016 10:43
Чергове Ч*о а не президен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus