USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Пенсії отримають всі українці, які працюють за кордоном

26 Вересня 2013 10:28
Нині за кордоном працюють 1,2 мільйона українців, при цьому всі вони зможуть отримувати пенсію та соціальний захист на батьківщині після повернення. Про це заявила голова державної служби зайнятості Марина Лазебна, повідомляє Незалежне бюро новин.

«Навесні 2013 року було проведено вибіркове дослідження Держкомстату щодо того, скільки українців виїжджали закордон з метою заробітку. Таких виявилося 1,2 мільйона осіб», – сказала чиновниця.

Голова служби зайнятості зазначила, що за законом українці, які працюють на економіку інших країн, повернувшись на батьківщину, зможуть претендувати і на пенсію, і на соціальний захист.

«Для цього в державі передбачені двосторонні договори з іншими країнами. 13 договорів таких вже є», – сказала вона.

Також пані Лазебна додала, що однією з умов України після для підписання Угоди про асоціацію з ЄС є перегляд двосторонніх угод і укладення нових трудових угод щодо трудової міграції.

«Ви знаєте, що один з найголовніших принципів ЄС – це вільне переміщення робочої сили, тому це питання буде поставлено гостро», – сказала вона.

При цьому головним завданням Держслужби зайнятості Марина Лазебна назвала активне залучення інвестицій для створення нових робочих місць в Україні.

Нагадаємо, що 9 травня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законів України про добровільну сплату єдиного внеску», згідно з яким громадяни України, які працюють за кордоном, повинні сплачувати внески до Пенсійного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus