USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Податківці придивляються до продавців чорниці. Відео

27 Червня 2010 09:05
На Волині податкова адміністрація посилює контроль за заготівельниками і продавцями ягід.

Про це інформує Канал новин 24.

Втім робити рейди по ринках області поки не збираються. Кажуть, більшу увагу приділятимуть тим, хто закуповує ягоду у людей, а потім їх реалізує.

«Основні обсяги проходять якраз за такою схемою, коли юридичні й фізичні особи займаються заготівельною діяльністю, основна маса ягід і грибів ними скуповується, вона заморожується або зразу йде на експорт, або тут реалізується», - каже голова ДПА у Волинській області Микола Гринюк.

В обласній адміністрації переконують, що ягідний бізнес потрібно виводити з тіні. Через невпорядкованість сфери бюджет Волині неодоотримує мільйони гривень. Нині заготівельники з кілограма чорниць мають платити 35 копійок. Ще 15% становить податок з прибутку.

«Торік було заготовлено тільки до 5 тисяч тонн чорниці. За розрахунками податкових органів, органів економіки - економістів область повинна була б отримати від цього виду діяльності, від підприємців, якби всі сплатили ці податки, приблизно 10 млн. грн. В область надійшло всього-на-всього 1,5 млн. грн», - каже заступник голови облдержадміністрації Віталій Карп'юк.

Інша думка у тих, хто ягоди збирає. Галина Степанівна, щоб продати чорниці, два-три рази на тиждень приїжджає в Луцьк за 70 кілометрів. Каже, і без податків заробляє небагато, бо конкуренція велика.

«Я взагалі-то підзаробляю, їду на сезон, тому що земля, діти, хата, це дуже тяжко, дуже тяжко зараз. А заробіток - це буквально три тижні цього заробітку», - каже збирачка ягід Галина Степанівна.

Завдяки легалізації ягідно-грибного бізнесу влада Волині сподівається поповнити обласний бюджет щонайменше на 5 мільйонів гривень.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Полішук Показати IP 28 Червня 2010 13:06
Ага. ви шановні податківці постійте раком відганяючи комарів, по ціцлих днях - тоді будете варнякати. Це каторжна робота, і заробіток від неї - мізерний. Придивляйтеся до тих хто мільйонами податків не платить
Наталія Показати IP 23 Червня 2011 10:23
Отто ж то ,вони з підприємців здеруть .а вони з нас! Нам так платили копійки. Підприємець себе не обдурить ,а от ми так і нічого не заробим.Якби був контроль то інша річ,а прийняти закон і пустити все на самотік ,то любий так може... Ви спочатку обдумайте що і як робити!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus