USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поки МВФ керує в країні, інвестиції в країну не підуть, - Ігор Палиця

10 Жовтня 2016 12:12
«МВФ – це голка, яка не дає Україні розвиватися, а робить її залежною від Європи», - заявив голова облради, засновник Фонду «Тільки разом», член президії політради партії УКРОП Ігор Палиця під час програми «Протилежний погляд» у прямому ефірі каналу «Нова Волинь».

«Ми підсіли на голку, яка не лікує, а навпаки – не дає нам розвиватися. Поки МВФ керує в країні, інвестиції до нас не прийдуть. Треба бути розумними, а не випрошувати на колінах копійки, не треба заради цього піднімати тарифи, не треба тримати мінімальну заробітну плату й пенсію через обіцянки МВФ. Зараз планують підняти пенсійний вік, аби нам знову дали мільярд, який знову ж таки ляже на золото-валютні резерви, чи піде на погашення старих боргів.

Що ми отримаємо від цього? Ми отримаємо мільярд, але чи хтось почне жити краще?» - запитав голова облради.

«Сьогодні нам дешевше купити електроенергію з Європи й закрити всі свої потужності, ніж платити такі гроші, як зараз тарифи.

Ми платимо дорожче, ніж продаємо за кордон. Чи це робиться для того, щоб повністю знищити промисловість України і хтось новий «зайшов», чи у наших керівників є зобов’язання перед кимось розчистити й завалити ринок», - висловився політик, пояснюючи, що наразі в Україні електроенергія дорожча, ніж в Європі.


Також він розкритикував один з основних меседжів влади, що «якби не ці гроші – ми б не втримали курс долара».

«Так, курс долара потрібно тримати! Тільки це має бути не одноосібне рішення Гонтарєвої, яка ще три роки тому для Януковича та його сім’ї купувала інвестиційні компанії й працювала на них, а сьогодні визначає курс долара в Україні. Цим повинні займатися фахівці, які відповідають перед людьми. Помилився – пішов у відставку!» - переконаний посадовець.

Тому, на думку Ігоря Палиці, МВФ в такій іпостасі, як він співпрацює з владою зараз – Україні не потрібний.

До слова, стало відомо, як українці повинні розрахуватися за черговий кредит від МВФ. У переліку: перегляд тарифів на газ, зниження інфляції, пенсійна та медична реформи, закриття невеликих шкіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 10 Жовтня 2016 12:28
Все в тему!
123 Показати IP 10 Жовтня 2016 13:45
тему чи не тему, але хай палиця покаже ( для усіх волинян ) що він зробив для країни, просто завдання - хай наведе пороядок на кордоні - не повинні брати хабар за чергу, хай проведе переговори та розширить кількість пропускних пунктів на кордоні з польшею - все просто
Волинянин Показати IP 10 Жовтня 2016 15:13
Ну, взагалі то співпраця з МВФ є каталізатором для міжнародних інвесторів, бо він диктує вимоги, яких необхідно дотримуватись,вимагає реформ (НЕ ІМІТАЦІЇ БД) а це в свою чергу, додає впевненості у якійсь стабільності і т.д. Це я так, для відома. Теорія міжнародних відносин.
читач Показати IP 10 Жовтня 2016 15:55
ЗНОВ ПІДНЯТТЯ ПЕНСІЙНОГО ВІКУ!! А ПРАЦЮВАТИ ДЕ?????? ЛІПШЕ РОБОЧІ МІСЦЯ СТВОРЮВАЛИ, ЩОБ УКРАЇНЦІ НЕ БАТРАЧИЛИ ПО СВІТУ ЩОБ УТРИМАТИ СІМ'Ю!!! ВЖЕ Ж ВИЗНАЛИ ЩО ПЕНСІЙНА РЕФОРМА НЕ ДАЛА ОЧІКУВАНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ - БО БІЗНЕС НЕ ВИЙШОВ З ТЕНІ І ВСЕРІВНО ПЛЯШУТЬ ПІД ДУДКУ МВФ, А ДЕ СВОЇ МІЗКИ?
шановний Показати IP 10 Жовтня 2016 22:20
сумно одне - толку тут ніколи не буде..
12 Показати IP 11 Жовтня 2016 07:21
просто в країні КОРУПЦІЯ, тому інвестори не хочуть вкладати гроші, МВФ тут ні при чому,всюди хабарі - суди, поліція ,митниця, різні департаменти, політики продажні (в нашій області це свобода, бют, які голосують за гроші )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus