USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Поляки везли в Україну контрабандою арматури на мільйон гривень

4 Серпня 2008 17:02

Стальну арматуру для трубопроводів намагалися нелегально переправити через польський кордон на територію України. Цю контрабанду більш як на мільйон  гривень виявили співробітники волинської податкової міліції в ході проведення спільних з УСБУ у Волинській області заходів, - повідомляють 4 серпня «Волинські Новини».
За повідомленням ДПА у Волинській області, арматуру для трубопроводів через український кордон поза митним контролем намагалися перемістити вантажним автомобілем «Вольво». Керував  вантажівкою з контрабандним вантажем громадянин Республіки Польща, а відправником товару в супровідних документах значилася польська фірма.
Згідно з  поданими митному контролю товарно-супровідними документами, вартість вантажу становила  64 978 гривень.
Проте, після вилучення і вивчення документів, з’ясувалося, що відтиск круглої печатки польської фірми, як і підпис  на рахунку-фактурі,  виконані за допомогою струменевого принтера. Опісля експертизи, яку проводили фахівці  Волинської торгово-промислової палати,  вартість  вантажу зросла  майже в  сімнадцять разів.
В Україну незаконно, з приховуванням від митного контролю шляхом подачі митному органу, як підстави для переміщення товарів, документів, що містили неправдиві дані щодо вартості товару, було ввезено вантаж арматури для трубопроводів зі сталі вартістю 1,16 мільйона гривень.
Досудове слідство у кримінальній справі за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України проводить слідчий відділ УСБУ у Волинській області, а до складу слідчо-оперативної групи  увійшли працівники податкової міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus