USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порошенко заступився за Гонтареву

26 Жовтня 2016 15:29
Президент України Петро Порошенко назвав прикрим скандал навколо проти глави Національного банку Валерії Гонтаревої і заявив, що кампанія проти Гонтаревої є неприпустимою.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради вимагають відставки голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, звинувачуючи її у падінні гривні та мільярдних збитках для держави. Натомість Порошенко став на захист Гонтарєвої, наголосивши, зокрема, що за час її роботи гривня набула стабільності.

Про це під час брифінгу щодо підсумків засідання Національної ради реформ заявив заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків, повідомляє Еспресо.TV.

"Петро Порошенко звернув увагу всіх на прикру ситуацію, яку ми спостерігаємо сьогодні з комунікаційною кампанією проти глави Національного банку Валерії Гонтаревої. Я хочу наголосити: усі присутні члени Національної ради без зауважень засудили публічну травлю, яка носить відверто замовний характер і негативно впливає на стабільність роботи Національного банку України, а в умовах гібридної війни, яка ведеться проти нашої держави, є одним з дестабілізуючих факторів", - наголосив Шимків.

Він зазначив, що в умовах, коли Україна має цілу низку взятих на себе зобов'язань, а гривня набула стабільності кампанія проти Гонтаревої є неприпустимою.

"Національна рада реформ висловлює підтримку Валерії Олексіївні та закликає до конструктивного діалогу всіх політичних сил в державі. Така позиція була підтримана, зокрема, бізнес-асоціаціями - Американською торговельною промисловою палатою в Україні, Європейською бізнес-асоціацією та іншими учасниками Національної ради реформ", - додав Шимків.

Позафракційний депутат Сергій Тарута заявив, що зареєстрував у парламенті проекти постанов про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Нацбанку і про створення тимчасової слідчої комісії ВРУ з розслідування її діяльності.

Народний депут­ат від фракції БПП Павло Різаненко заявив, що компанія Валерії Гонтаревої "Інвестиційний­ капітал Україна" (IC­U) брала участь у виведенні коштів з державних банків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
121 Показати IP 26 Жовтня 2016 18:47
Рука руку миє
українець Показати IP 26 Жовтня 2016 19:28
аборигени, що дорвалися до корита не мають ні стида н совісті, відсутнє поняття досить. Гребуть поки гребеться, зупинити не має кому, всі гребуть!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus