USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Послуги програмістів та юристів подорожчають на 20%

19 Травня 2011 17:23
Верховна рада обклала податком на додану вартість (ПДВ) послуги сфери інформатизації, консультаційних, інжинірингових, інженерних, юридичних (у тому числі адвокатських), бухгалтерських, аудиторських, актуарних і інших подібних послуг.

За відповідний закон про внесення змін до Податкового кодексу, розроблений Кабінетом міністрів, проголосували 226 народних депутатів, - пише ТСН .

Розмір ПДВ в Україні на сьогоднішній день складає 20%, що означає, що послуги ІТ-шників та юристів або подорожчають на відповідний відсоток, або ця сфера діяльності піде у тінь.

Згідно з пояснювальною запискою до документу, запобігти необгрунтованим втратам податкових надходжень планується також шляхом обкладення ПДВ послуг, що включаються до складу портових зборів; послуг з розробки, постачання і тестування програмного забезпечення; обробці даних і наданню консультацій з питань інформатизації; наданню інформації і інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп'ютерних систем.

Як повідомлялося, вищезгаданий перелік послуг звільнявся від сплати ПДВ Податковим кодексом, введеним з 1 січня 2011 року.

ПДВ - найбільш значний за обсягом з усіх податків, які нараховуються в Державний бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Семен Показати IP 19 Травня 2011 18:12
Если это услуги тех, чьи обвления рассклеены на всех деревях по пр. Воли - я представляю качество таких услуг. Наказывать за расклейку обявлений на стволах деревев их никто и не собирается - все равно докажут, расклейка юридически правильна!
Олег Савчук Показати IP 20 Травня 2011 04:21
Це просто ідіотизм. Ось чому в Україну не іде серйозний інвестор - немає стабільності. Ледь оговталися від нових правил гри за новим податковим - знову зміни. Я б сказав це удар в печінку. Ну от виставляю я зараз рахунки. То я платник ПДВ по цих статтях чи ні? Цього нам підприємцям ніхто не розяснює, дізнаємося тільки коли штраф засталяють платити. Ідіотизм.
розочка Показати IP 20 Травня 2011 13:33
уроди, що сказати, а як розібратись у тій каламесі? Коли підприємцям читати купу їхніх поправок, їм треба працювати, щоб результат.Невже не можна зробити так закон, щоб лише з часом були якісь доповнення для того з ним іти в ногу???
Konan Показати IP 20 Травня 2011 16:39
Ідемо на майдан!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus