USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Постанова про штрафи торговців без POS-терміналів набула чинності

21 Жовтня 2013 12:15
Вступила в дію постанова, яка встановлює адміністративну відповідальність для торговців у разі відмови споживачеві в можливості розрахуватися за товари чи послуги електронними засобами платежу.

Відповідний акт Уряду свого часу був розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та підтриманий Держпідприємництвом. Про це повідомили у прес-службі Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, - інформує УНН.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИЙ БІЗНЕС СТУРБОВАНИЙ ОБОВ'ЯЗКОВІСТЮ POS-ТЕРМІНАЛІВ
Так, згідно з постановою КМУ від 02.10.2013 № 727 «Про внесення зміни до пункту 2 Положення про порядок накладення та стягнення штрафів за порушення законодавства про захист прав споживачів» від 02.10.2013 № 727, за обмеження або відмову у реалізації прав споживачів щодо вільного вибору продукції та форм її оплати встановлено штраф у розмірі п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 8 500 гривень.
ЧИТАТИ ЩЕ: ТИСЯЧА ДОЛАРІВ ШТРАФУ - ЗА ВІДМОВУ ПРИЙМАТИ ОПЛАТУ КАРТКОЮ
Таким чином, тепер споживачі можуть вимагати у всіх суб’єктів господарювання, де встановлені касові апарати, приймати в оплату електронні засоби платежу. У разі відмови у проведенні розрахунку споживачі можуть звертатися за захистом своїх прав до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.
Нагадаємо, що відповідно до статті 16313 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів органи доходів і зборів мають право застосувати до підприємців штраф у розмірі від 100 до 200 НМДГ (1 700-3 400 гривень), при повторному порушенні протягом року — від 500 до 1000 НМДГ (8 500-17 000 гривень).

Дана постанова розроблена з метою приведення Положення про порядок накладення та стягнення штрафів за порушення законодавства про захист прав споживачів, затвердженого постановою Кабміну від 17.08.2002 № 1177, у відповідність до вимог Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування платіжних систем та розвитку безготівкових розрахунків”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 21 Жовтня 2013 13:54
Коломойський пропихнув ще один лайно-закон. Тепер на базарі в бабки, яка продає семки, буду вимагати розрахуватися карточкою Привєта, а інакше буду погрожувати штрафом і Спілкою Споживачів.
Александр до Василь Показати IP 21 Жовтня 2013 18:42
а вы в курсе, что базаров вообще скоро больше не будет?))) В Евросоюз идем))
Gopala до Василь Показати IP 11 Лютого 2014 16:49
"Постановою Кабінету Міністрів України від 29.09.2010 N 878 "Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів встановлено, що суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг і які відповідно до закону використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні здійснити перехід на обов'язкове приймання електронних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги)." Не думаю що бабка на базарі використовує касовий апарат (читай "реєстратор розрахункових операцій") і точно знаю що не зобов'язана його використовувати.
Anonymous Показати IP 22 Жовтня 2013 11:46
>Тепер на базарі в бабки буду вимагати розрахуватися карточкою ——> >споживачі можуть вимагати ..., де встановлені касові апарати До чого тут взагалі "Привєт"? І раджу позбутися бидло-звички їсти "семки".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus