USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Позичать гроші під заставу майна «Лісової пісні»

4 Квітня 2012 16:48
Санаторію «Лісова пісня» бракує оборотних коштів. Отож, дирекція закладу хоче відкрити кредитну лінію в «Ощадбанку».
Постійна комісія Волиньради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області 4 квітня рекомендувала депутатам облради надати згоду на цей крок.

Директор Волинського обласного санаторію «Лісова пісня» Віктор Карпук розповів, що планує відкрити кредитну лінію обсягом 1 мільйон гривень на рік, починаючи з січня 2013-ого. Мова йде про співпрацю з «Ощадбанком», а кредит планують брати приблизно під 20% річних.
Потребу в кредиті директор аргументує браком оборотних коштів санаторію у зимово-весняний період. За його словами, раніше держава регулювала ці питання.
«Торік санаторій уклав договір із Міністерством праці на 14 мільйонів гривень. Згідно з законодавством, 15% від минулорічної суми повинні були виділити на оздоровлення людей на перше півріччя, але цього року Міністерство це все проігнорувало», – стверджує Карпук.
Водночас кредитні гроші директор планує витратити на ремонти приміщень закладу та облаштування прилеглих територій.
Кредит планує брати частинами, необхідними для проведення запланованих робіт. При цьому Карпук стверджує, що буде враховувати реальну можливість погашення кредиту, зважаючи на кількість відпочивальників протягом року.
Директор санаторію також звернув увагу на те, що приблизно 3 мільйони гривень додаткових коштів потрібно буде знайти для завершення будівництва лікувального басейну для людей, які оздоровлюються у відділеннях кістково-м’язевої реабілітації. «Власними силами ми цього не потягнемо», ‒ зауважив Карпук.
«Усього санаторій має 400 місць, а за рік прийняти можна в півтора рази більше, ніж оздоровлюється», – каже Карпук.
Секретар майнової комісії, директор комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок» Валентина Касарда запропонувала розробити програму підтримки санаторно-курортних закладів Волині, до якої, зокрема, внести питання відшкодування відсотків за кредитами за рахунок Держбюджету.
Зрештою, комісія погодила проект рішення. Проте, за словами її голови Святослава Кравчука, про розвиток санаторно-курортних закладів Волині слід дбати краще. Він переконаний, що санаторії не можуть належно функціонувати, використовуючи лише природні багатства. Депутат спонукає колег вносити пропозиції щодо подальшого розвитку санаторно-курортних закладів краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus