USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гонтарєва і Яресько зібралися рятувати гривню

25 Лютого 2015 17:19
Голова НБУ Валерія Гонтарева та міністр фінансів Наталія Яресько проводять прес-конференцію, під час якої повідомлять подробиці майбутніх дій зі стабілізації ситуації на валютному ринку.

Як повідомляє ZN.UA, Президент України Петро Порошенко висловив вимогу, щоб курс гривні стабілізувався на рівні, близькому до закладеного урядом в узгоджені з МВФ зміни до держбюджету - близько 21,7 гривні за долар.

Згідно з повідомленням, про це домовилися за результатами наради у президента за участю глави НБУ, прем'єра та міністра фінансів.

Так, під час наради Порошенко в ультимативній формі зажадав від глави НБУ Валерії Гонтаревої стабілізувати курс на рівні, яким орієнтувався Кабмін при затвердженні змін до держбюджету-2015.

Крім того, під час наради розробили комплекс заходів щодо стабілізації ситуації на валютному ринку України.

Зауважимо, напередодні Нацбанк змушений був вдатися до нових адміністративних обмежень в умовах обвального падіння гривні. Так, з сьогоднішнього дня Нацбанк фактично зупинив міжбанк, заборонивши уповноваженим банкам протягом трьох днів купувати валюту за дорученнями клієнтів.

Прес-конференція повинна була розпочатися о 17.00, однак з певних причин не розпочалася вчасно.

Прес-конференцію транслюють "5 канал" та ТСН.

Очікуйте.





До слова, як повідомляє Остров, близько 300 активістів напередодні зібралися на пікет будівлі Національного банку України з вимогою відставки голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої.

Акція викликана активним ростом курсу долара і нестабільністю фінансової системи.

Перед центральним входом в будівлю активісти також поставили «золотий» сміттєвий бак для народної люстрації глави НБУ. Люди тримають в руках плакати з написами: «НБУ - морг банківської системи», «Гонтарева, Писарук - відставка, суд, в'язниця», «Банду НБУ у відставку», «Зніми уггі - йди додому».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 17:39
Гривна попала в финансовый котел. Порошенко: Котла нет, есть плацдарм. Ждем отвода гривны на заранее подготовленную позицию в 50 за 1$.
Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 17:43
А Пєтя не брехав ЖИТИ ПО НОВОМУ: Доллар - 35 грн. єаро- 40, а бензин - 27 грн.
Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 17:44
Гривня стій !!! Раз, два!!! А взагалі, адміністративними методами це не вирішиться. Лише вийде невелика пауза, а далі все почнеться знову. У цьому році треба віддати 11 млрд. дол. кредитів. Де їх візьмуть ? Вся надія на МВФ. Тільки народ за це буде платити.
Інна до Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 18:31
як може народ платити якщо в народу немає грошей на продукти, ліки, квартплату. В цій ситуації ставку роблять на інше - спритники доведуть країну до дефолту, випросять списання боргів та їх реструктуризацію звернуть всі негаразди на запущену економіку яка дісталася у спадок від попереднього керівництва, військовий конфлікт на Сході будуть всі шукати винного, як завжди...... Після дефолту появляться нові олігархи, які скуплять за безцінь збанкрутілі підприємства і знову все закрутиться лише з новими міліонерами і олігархами. Почитайте ось цю статтю http://prostoweb.kiev.ua/content/defolt-0
Анонім до Інна Показати IP 25 Лютого 2015 18:52
Так я ж про це. Стандартна політика МВФ - довести країну до банкрутства, а потім за безцінь скупити її стратегічні підприємства та ресурси і зробити сировинним придатком сильних світу цього. Ще жодну країну з проблемною економікою співпраця з МВФ не врятувала.
Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 18:05
Нацбанк вирішив заробити трохи грошей на різниці курсу валюти ( спреді). От і перекрив торгівлю на міжбанку, щоб самому урвати більший прибуток. На доларі і євро - по 8 грв., на фунті більше 15 грв. Хоча більшості громадян валюта по-барабану. Вони отримують гривні і їх більше цікавлять ціни у магазинах і в яку сторону вони будуть коливатись.
Черномирдин Показати IP 25 Лютого 2015 18:21
"Покращення вже сьогодні", на фоні "Жити по новому", виглядає як сказка, в якій ми колись щасливо жили.
Корінний лучанин до Черномирдин Показати IP 25 Лютого 2015 20:45
"А раньше где были? Когда думать было надо, а не резать сплеча семь раз… А сейчас спохватились, забегали. И все сзади оказались. В самом глубоком смысле. А Черномырдин предупреждал. "
Корінний лучанин до Черномирдин Показати IP 25 Лютого 2015 20:56
"Мы до сих пор пытаемся доить тех, кто и так лежит " - цитата підходить і владців України.
балакун Показати IP 25 Лютого 2015 18:24
За VAB-банк дякуйте Бахматюку і його "топ-менеджерам", які довели його до такого стану і з'їли всі рефінансування НБУ. Подібна доля чекає і "Фінансову ініціативу".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus