USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Прокуратура звинуватила супермаркети в махінаціях

19 Травня 2010 09:55
Обласна податкова адміністрація здійснить перевірку у супермаркетах та торгових центрах, щоб з’ясувати: чи не ухиляються там від сплати податків.

На нараді у Волинській облдержадміністрації прокурор області Андрій Гіль розповів, що деякі торгові центри незаконно мінімізують сплату податків.

«У деяких супермаркетах діє схема: укладаються договори з перевізниками, як фізичними особами. Вони за свої кошти купують товар, розмитнюють його, як власність фізичної особи. А потім «здають» в торгові центри», - зазначив прокурор області

Таким чином, ці торгові організації ухиляються від сплати митних зборів. А в магазині ціни на ці ж товари вказуються вже з урахуванням ПДВ.

Присутній на нараді заступник голови ДПА у Волинській області Андрій Тимейчук запевнив, що податкова перевірить використання подібних тіньових схем.

Крім того, Тимейчук повідомив, що до бюджету підприємства області не сплатили 149 мільйонів гривень податків. Із них 43 відсотки боргують державні підприємства.

Серед найзлісніших боржників - ВАТ «Володимирцукор», підприємство «Волтекс», Картонно-руберойдовий комбінат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гуцул Показати IP 19 Травня 2010 10:24
Чим погана схема?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus