USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Прокурор Луцька відсудив собі «казковий палац» в Одесі

29 Липня 2013 18:00
Прокурор міста Луцька Сергій Данілін виграв багаторічну судову тяжбу у Одеській міські раді, повернувши собі квартиру в престижному районі міста, яку в 2006-ому році у нього відібрав і передав дитячому будинку сімейного типу Галини Мартинової тодішній мер Одеси Едуард Гурвіц, - інформує Думская.net.

Нещодавно Вищий адміністративний суд України відхилив касаційну скаргу мерії на вердикти судів першої та другої інстанцій, що визнали права прокурора на житло.
Таким чином місту, очевидно, доведеться розлучитися зі 150-ма квадратними метрами в новобудові на Педагогічній вулиці, де зараз, до речі, розташований інший сімейний дитбудинок - Олени Сокур.

Виконувач обов’язків начальника муніципальної служби у справах дітей Владислав Носков заявив, що поки від виконавчої служби вимог виселити сім'ю Сокур не надходило.

«Наскільки я розумію, рішення ще не набуло чинності. У будь-якому разі, зараз юридичний департамент міськради шукає правові шляхи, щоб відбити цю атаку», - сказав Носков.

Сам Данілін ділитися своїми планами щодо спірного житла відмовився.

Нагадаємо, історія ця бере початок у 2005-ому році, коли Даніліна перевели з Волинської області в Одесу, де він зайняв посаду заступника прокурора регіону. Оскільки у чоловіка, сім'я якого налічує аж п'ять чоловік, не було тут своєї житлоплощі, місто зробило для нього те, що майже не робить для одеських черговиків, - виділило «службову» чотирикімнатну квартиру площею 150 «квадратів» на Педагогічній. Позачергово, ясна річ.

У 2006-ому році щасливий правоохоронець приступив до облаштування сімейного гніздечка. Там з'явилися два санвузли з сауною і надсучасним душем, оснащеним телевізором та телефоном; дві спальні, а також передпокій-студія, обставлений дорогими меблями та новітньої побутовою технікою. Але Данілін примудрився посваритися з мером міста - опротестувавши кілька рішень міськради з земельних питань. Міський голова розпорядився виселити прокурора з «казкового палацу» і заселити туди Галину Мартинову з її 25-ма дітьми. До цього сім'я тулилася на 47 квадратах в будинку на вулиці Пантелеймонівській, недалеко від «Привозу».
Мартинова прожила у квартирі недовго. У 2010-ому вона переїхала в передмістя, а мерія запропонувала заселитися на Педагогічну іншому дитячому будинку сімейного типу - Валентини Гончаренко. Однак та вважала за краще залишитися в Комінтернівському районі. У 2011-ому виконком передав житлоплощу ще однієї багатодітної сім'ї - Олени Сокур.

Весь цей час Данілін домагався в судах повернення квартири, хоча раніше публічно обіцяв «не судитися з дітьми». Крім того, зараз законник трудиться в іншій області, так що ніяких підстав вимагати для себе службове житло в Одесі у нього немає. Але, очевидно, «службове» у випадку з прокурорськими завжди означає «приватне», - йдеться у повідомленні.

У 2010-ому році Приморський райсуд Одеси задовольнив позов Сергія Даніліна і скасував розпорядження Малиновської районної адміністрації, яким, власне, прокурора і позбавили заповітної квартири. Цей вердикт муніципалітет не оскаржив, і він набув чинності. Однак нерухомість Данілін не отримав, оскільки до того часу з'явилися рішення виконкому про виділення цієї квартири спочатку родині Гончаренко, потім Сокур. І довелося головному захисникові законності міста Луцька знову звертатися до суду, - з вимогою визнати незаконними згадані акти мерії. 2 жовтня 2012-ого він домігся позитивного рішення Приморського суду, 12 березня 2013 року виграв апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
иван Показати IP 29 Липня 2013 19:32
може комусь и неподобаеться Данилин ?- але квартира його _причому видилена законо : так що вин прав а що вин зи цею квартирою робити це його особиста справа : Закон е закон нема чого тут политику пхати
Иван2 Показати IP 29 Липня 2013 19:56
І в кожному місті, де його призначали, У НЬОГО ПОВИННО БТИ ПО КВАРТИРІ!!!Браво, Іване!
Иван2 Показати IP 29 Липня 2013 20:00
Виїхав з Одеси, здав житло в громадське користування. Чекаєш нове за новим місцем призначення, а не судишся з дітьми. А суди, явно продажні тварюки!
Любі свині Показати IP 29 Липня 2013 21:21
Скотва прокурорська.І воно буде ще когось повчати жити...
вова Показати IP 30 Липня 2013 10:03
Вівці.
Асмус Показати IP 30 Липня 2013 11:32
з податковій пані свєта казала що його кликуха була "доїлін"
Oleg1982 Показати IP 30 Липня 2013 13:55
Тут немає ніччого дивного. 90% українців поступили б так само. Не в Президенті, не в депутатах, міністрах і прокурорах справа, а у нас самих - вони це МИ, тільки їм більше повезло з посадами. В кожного є родич чи знайомий, який збагачується за рахунок "високої" (або не високої) державної посади, і що хтось йому в очі щось каже? Нас потрібно змінювати, а не "їх"...
Факт до Oleg1982 Показати IP 30 Липня 2013 15:05
Закони потрібно змінювати, а дерчиновників, в котрих витрати значно перевищують доходи садити з конфіскацією майна.
Баннед Показати IP 30 Липня 2013 15:04
Доилин... укроп...
Михаїл Показати IP 30 Липня 2013 22:15
пекло вже чекає його...особлива кара таким приготовлена...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus