USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Протест під Верховною Радою: що вимагали афганці

9 Грудня 2016 10:49
Революція гідності розпочалася з протесту студентів, який тоді влада режиму Януковича вважала «мильною бульбашкою», а нещодавні протести під Верховною Радою, які вже «режим Порошенка» теж вдало ігнорує, можуть стати початком ще однієї революції.

Вже особливо «накипіло» і малозахищеним верствам населення. Власне невдоволення діяльністю нинішньої влади продемонстрували під стінами Ради у столиці вже й чорнобильці, афганці, ветерани АТО.

7 грудня ветерани Афганістану, у тому числі й з Волині, вийшли на черговий протест, аби відстояти свої права та свободу. З раннього ранку біля будівлі Верховної Ради зібралося більше п’яти тисяч осіб, які вимагали від нардепів виконання у повному обсязі положень Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Адже, з їхніх слів, сьогодні народні обранці «під соусом» децентралізації намагаються перекинути ці гарантії на місцеві бюджети, які й так ледь зводять кінці з кінцями. Вони кажуть, що теперішня влада не бажає бачити і чути про таку верству населення як чорнобильці й афганці. Неодноразові звернення до керівництва держави з метою знайти консенсунс в питанні соціального забезпечення залишилися без відповіді, і це стало останньою краплею.

У протестувальників були в руках плакати «Сім'ям загиблих — підтримку держави», «Бідність ветеранів — ганьба країни» та інші.

До протестувальників вийшов депутат Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка, радник президента, який опікується справами ветеранів, Сергій Куніцин. Вислухавши вимоги учасників акції, ініціативна група зайшла до Ради, щоб зустрітися з головою Андрієм Парубієм.

Він, своєю чергою, пообіцяв зустрітися із представниками правління Української спілки ветеранів Афганістану 22 грудня, задля вироблення спільної позиції в питанні соціального забезпечення воїнів-афганців.

«Це була попереджувальна акція, ми заявили про себе і з нами треба рахуватися. В нас є свої пропозиції, бачення цього питання, і ми готові про це говорити. Та якщо нас і далі ігноруватимуть, ми переведемо свої протести в зовсім інше русло», - зауважив голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

Як зазначають учасники акції, до протесту добре підготувалися владці, беркутівці, нацгвардійці, привезли під стіни Верховної Ради водомети.

Зі свого боку протестуючі запевнили, що 22 грудня це - останній термін, який вони дають нинішній владі. Якщо і цього разу їх знову проігнорують, то на акцію протесту вийдуть десятки тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus