USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Каталонії організували протест «порожніх каструль»

21 Жовтня 2017 21:05
Жителі Каталонії обурені рішенням прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя про розпуск їхнього уряду.

Жителі Каталонії організували протест «порожніх каструль» після виступу прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя. Відео опублікувало видання La Vanguardia, передає Кореспондент.

Відзначається, що суть протесту полягає в тому, щоб вийти на балкон свого будинку і стукати ложками по порожніх каструлях.

Скільки людей взяло участь у протесті, не уточнюється. Однак в іспанське видання повідомляють, що акція вийшла дуже численною і торкнулася багато районів регіону.
Також зазначається, що у Барселоні в суботу, 21 жовтня, почалася демонстрація на підтримку незалежності Каталонії, в якій беруть участь кілька тисяч людей. Про це повідомляє El Pais.

Відзначається, що учасники ходи протестують проти обмеження автономії й розпуску уряду регіону Мадридом. У протесті беруть участь глава женералітету Карлос Пучдемон, члени каталонського уряду, мер Барселони Ада Колау. Демонстранти несуть плакати "На захист прав і свобод", "Ми хочемо свободи будинку", "Свобода", "Демократія", і "Допоможіть Каталонії", а також вигукують гасла з вимогою незалежності.

Учасники акції також закликають звільнити президента Національної асамблеї Каталонії Жорді Санчеса і главу Omnium Cultural Жорді Куішарту, яких Верховний суд Іспанії заарештував 17 жовтня за звинуваченням у підбурюванні до заколоту.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив про розпуск регіонального уряду Каталонії та нові вибори в регіоні.

Нагадаємо, 1 жовтня, у Каталонії відбувся референдум щодо відділення від Іспанії. Голова уряду Іспанії Мар’яно Рахой після завершення голосування в Каталонії виступив з екстреним зверненням, заявивши, що референдум не відбувся. Натомість заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерас заявив, що каталонський парламент буде в односторонньому порядку приймати рішення про незалежність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus