USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Приміські залізничні перевезення на Волині збиткові. Тарифи зростуть?

2 Лютого 2009 17:45
Приміські пасажирські перевезення залишаються для Львівської залізниці катастрофічно збитковими. Зокрема на Волині торік збитки залізничників становили 24,6 мільйона гривень, – повідомили «Волинським Новинам» у прес-центрі «Львівської залізниці».
Лише 12% витрат покривають доходи від приміських пасажирських перевезень на Львівській магістралі. Збитковість приміських перевезень змушує залізничників шукати шляхи порозуміння із владою і порушувати питання про підняття тарифів.
За підсумками 2008 року залізничники отримали з місцевих бюджетів 20,2 мільйона гривень відшкодувань за перевезення пасажирів пільгових категорій, що становить 99,5% від запланованого. Не повністю розрахувалися із залізничниками Тернопільська, Рівненська, Чернівецька та Закарпатська області. Львівщина компенсувала 100% коштів, а Волинська та Івано-Франківська області потішили перевиконанням запланованого.
Та попри такі розрахунки приміські пасажирські перевезення залишаються для залізниці збитковими. Лише у 2008 році збитки від перевезення пасажирів склали 342,5 мільйони гривень, тобто на 80,7 мільйона більше, ніж у 2007 році. Зокрема збитки по Волинській області становлять 24,6 мільйона гривень.
Залізничники у 2009 році продовжують співпрацю з обласними державними адміністраціями щодо підвищення доходності приміських пасажирських перевезень шляхом підняття тарифів.
Так, із 13 січня по Львівській, Тернопільській та Рівненській дирекціях залізничних перевезень введені в дію нові тарифи (підвищення на 15%). А з 1 лютого підвищені тарифи погодили й Івано-Франківська та Чернівецька облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus