USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ПриватБанк не підвищуватиме ставки щодо валютних кредитів фізособам

2 Березня 2009 16:22
Відповідно до рекомендацій Національного банку України і за результатами звернення клієнтів, правління «ПриватБанку» ухвалило рішення не підвищувати розмір процентних ставок за кредитами в іноземній валюті для позичальників фізичних осіб. Про це 2 березня УНІАН повідомили у прес-службі банку, – інформують «Волинські Новини».
За словами заступника голови правління Юрія Кандаурова, перегляд ставок за валютними кредитами, що планувався з 1 березня 2009 року, був зумовлений різкою зміною ситуації на ринку, зростанням депозитних ставок і зниженням вартості заставного майна.
Клієнти «ПриватБанку» ще в січні одержали офіційне звернення про можливе незначне підвищення ставок, й активно вели діалог з банком про можливі шляхи мінімізації ризиків.
«Конструктивна позиція Національного банку України, заходи, спрямовані на стабілізацію ситуації на грошовому ринку, дають змогу нам сьогодні мінімізувати ризики зі споживчих кредитів і не підвищувати кредитні ставки.
Це наша чітка позиція – найбільший банк країни повинен не тільки виконувати всі свої зобов’язання перед вкладниками і клієнтами, а й брати на себе соціальну відповідальність, разом з НБУ і всіма банками працювати на зміцнення довіри до банківської системи», – зазначив пан Кандаурова.
За його словами, попри складні економічні умови, більшість клієнтів банку своєчасно гасить свої кредитні зобов’язання, і для сумлінних платників банк пропонуватиме привабливіші умови погашення.
Водночас, для несумлінних клієнтів, які використовують економічні труднощі для відмову від сплати кредиту, діє ефективна система повернення заборгованості, – наголосив пан Кандауров.
Довідово:
ЗАТ КБ «ПриватБанк» (м.Дніпропетровськ) засновано в 1992 році.
Активи банку на 1 січня 2009 р. становили 80 мільярдів 165 мільйонів 465 тисяч гривень, зобов’язання – 71 мільярд 969 мільйонів 782 тисяч гривень, власний капітал – 8 мільярдів 195 мільйонів 683 тисяч гривень.
Статутний капітал банку в 2008 році збільшився більш ніж удвічі – до 5 мільярдів 684 мільйонів 882 тисяч гривень. Чистий прибуток «ПриватБанку» за підсумками 2008 року становив 1,292 мільярда гривень.
За даними банку, на 1 січня 2009 році основними його акціонерами були Ігор Коломойський (володіє 49,02% акцій) і Геннадій Боголюбов (48,86%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Березня 2009 21:14
Злякались, як взяли за [вирізано - цензура].

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus