USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пиво, цигарки і авто таки подорожчають? Найбільше постраждають курці

9 Липня 2013 20:35
Кабмін хоче підвищити акциз на сигарети. Найбільше від нововведень постраждають курці, повідомляє ТСН.

Уряд пропонує збільшити ставки деяких податків і зборів з 1 січня 2014 року. Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу зареєстрували у Верховній Раді 1 липня.

Зокрема, у проекті пропонується збільшити збір за першу реєстрацію транспортного засобу, ставки акцизів на алкоголь і сигарети. На думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, введення цих змін істотно не відіб'ється на роздрібних цінах.

«Реєстрація на перше авто збільшиться вдвічі - замість 170 гривень за малолітражку вартістю 100 тисяч гривень доведеться платити 340 гривень, - пояснив Охріменко. - Пляшка дешевого пива подорожчає на 50-90 копійок, дорогі сорти з великим вмістом солоду подорожчають на 5-7 гривень за пляшку, дешева горілка стане дорожчою на 2-3 гривень, пляшка дорогого вина стане дорожчою на 10 гривень».

Однак, за його словами, найбільше постраждають українські курці. «Найдешевші сигарети збільшаться в ціні на 2 гривень, найдорожчі - на 10, - зазначив Охріменко. - Всього уряд планує зібрати від підвищення акцизів 2,9 мільярда гривень». Експерт також додав, що Кабмін обрав найбільш «м`який» із запропонованих проектів. Так, наприклад, пропонувалося збільшити вартість пива у 2 рази.

Нагадаємо, що пивні компанії України ще на початку червня заявляли, що змушені будуть зменшити обсяги виробництва через збільшення акцизу на пиво.

Варто також зауважити, що Міністерство доходів і зборів України пропонувало ввести акцизні марки нового зразка на алкогольні напої та тютюнові вироби уже з 1 вересня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вася Показати IP 10 Липня 2013 10:29
краще підняли ціну в разів так 10. на продаж наркотичних та психотропних виробів для наркоманів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus