USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Революція» на ринку: вартість оцінки квартири «підскочить». ВІДЕО

2 Серпня 2013 08:48
Нові правила продажу нерухомості можуть призвести до підвищення вартості звичайного оцінювання квартири з нинішніх 300 гривень до 3 тисяч, йдеться у сюжеті ТСН.

Такий прогноз дали в Лізі експертів України. Зміни мали набути чинності 1 серпня, однак, уряд оговтався і поки що призупинив свої новації. Проте люди вже почали побоюватися, що їхні кишені схуднуть на тисячі кревно зароблених.

Скандальні нововведення здійняли ажіотаж, і під реєстраційною службою виросли довжелезні черги. Люди складають списки та ночують під будівлею, щоб оформити документи на квартиру. Десять тисяч оцінювачів втратять право робити оцінювання нерухомості для оподаткування, поки не отримають ліцензію.

Таких, що вже її отримали, - лише півтори сотні. Через такий колапс, хай і тимчасовий, у Лізі експертів прогнозують, що щасливі власники ліцензій завищать ціни на свої послуги вдесятеро
Утім, у Мін'юсті твердять, що труднощі тимчасові, і ніякої монополії на ринку оцінювання не буде.

«На сьогодні постійно збільшується кількість оцінювачів суб'єктів оціночної діяльності», - запевнив керівник управління міністерства юстиції Дмитро Журавльов. Однак міністр юстиції Олена Лукаш вирішила, що з впровадженням нових правил слід зачекати.

«Проблему ми відчуваємо і будемо шукати механізми, щоб сьогодні право громадян на реалізацію свого права власності було захищено», - пообіцяла міністр. Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів підтримав Лукаш і відклав новацію на три місяці, щоб за цей час підготувати її без суттєвого удару для кишень простих людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тарас Показати IP 2 Серпня 2013 11:15
Ліцензію фактично отримати неможливо, так як все захоплено сім'єю Януковича (просто не допускають до цього виду бізнесу). Існують тільки декілька фірм, пов'язаних з сім'єю, і це на всю Україну.Тому це і викликало обурення людей. Для решти фахівців або "замок" або давати хабар у десятки тисяч доларів. Що хочуть то і творять, анархія.
андрiй76 Показати IP 2 Серпня 2013 11:29
Хотіли"бандюка"в президенти?..Ось тепер тіштеся результатами його роботи...Тепер його з "трону"так просто не скинеш.
Адепт Секти Покращення Вже Сьогодні Показати IP 4 Серпня 2013 21:55
Україна для людей! То куди Ви лізете? Всього на всіх не вистачає, бо всіх багато, а всього мало!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus