USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк постраждав через чиновників з Києва

28 Травня 2013 10:10
До бюджету Луцька не надійшло 0,5 мільйона гривень через те, що законодавці та держвладці не можуть врегулювати питання реєстрації документів на землю та майно.

Таку думку висловив Луцький міський голова Микола Романюк під час оперативної наради у мерії 28 травня.

Зі слів начальника управління бюджету та фінансів Луцької міськради Лілії Єлової, бюджет міста за 4 місяці цього року виконали лише на 93,7%. Так, із запланованих 281,4 надійшло лише 263,6 мільйона гривень. А недоотримали 17,8 мільйона гривень.

Так, від продажу землі отримали 1,4 мільйона гривень, майна – 535 тисяч гривень. Ці незначні суми Єлова пояснила змінами у законодавстві, які наразі не дають змоги здійснювати реалізацію майна.

Заслухавши інформацію, Микола Романюк зосередив увагу на питанні реєстрації документів на землю та на власність. Мовляв, те, що ВР прийняла зміни до законодавства – це добре, але через це місто за півроку недоотримало до бюджету 0,5 мільйона гривень.

«З нерозпорядливості чиновників на рівні Києва, Кабміну, Верховної Ради. Тому що за договорами оренди будуть платити тільки тоді податки, коли їх зареєструють. В нас створили реєстраційну службу. І так на сьогоднішній день і службу мучать, і служба людей мучить, а толку поки що немає», - висловився мер Луцька.

Та ж ситуація із майном, адже при реєстрації вимагається акт здачі приміщення в експлуатацію. «Де той акт взяти, якщо умовно будинок зведений у 1928 році?», - задав риторичне питання міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus