USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Для мене це – спасіння»: переселенка з Києва допомагає волонтерам у Луцьку

28 Березня 2022 18:32
Олександра Носенко переїхала до Луцька з Києва. Бабусі – 81 рік. Вона народилася під час Другої світової війни. Нині вирішила допомагати волонтерам, щоб заспокоїти нерви та зробити свій внесок у майбутню перемогу.

До Луцька жінка приїхала разом із донькою, кроликом та котом, пише Суспільне.

Олександра Носенко розповіла: добре пам'ятає післявоєнне дитинство.

«Новини дивитись несила – увесь час зринають дитячі спогади, – каже пенсіонерка. – Я десь в п'ять років уперше дізналась, що таке цукор. Раніше була така крупна сіль і ми її як льодяники смоктали. А вчились писати на полях газет. Смак несмачних страв, бо не було з чого готувати, пам’ятаю досі. Хочеться, щоб цього більше ніхто ніколи не відчував».
У Луцьку жінка – понад тиждень. Щоб відволіктися від спогадів і тривоги, вирішила доєднатися до волонтерської організації. Разом з іншими кухарями Олександра Іванівна виготовляє солодощі для захисників України та тих, хто був змушений покинути домівку. Чистить овочі, загортає солодкі кекси.

«Для мене це – спасіння, щоб не завантажувати себе негативом постійно, а тут знаєш, що робиш добре діло», – каже пенсіонерка.

Кухня волонтерів з міжнародної організації «Їжа життя» працює щодня, каже її керівник Віктор Скороход.
«Втілюємо цей проєкт більш як рік. Передаємо в лікарню психіатричну. А зараз щодня готуємо ці от смачні солодкі кекси і розповсюджуємо у волонтерські організації, які відправляють їх по всій Україні», – розповів чоловік. За день волонтери випікають 600-750 кексів.
Після випічки усі можуть взяти по кілька кексів з собою. Бере їх і Олександра Іванівна. Каже: занесе доньці, бо та ходить на кухню не щодня. Лариса Кириченко – художниця – реставраторка. Через поспішний переїзд з Києва жінка не змогла взяти професійні інструменти.

Нині пенсіонерка мріє узятися за городництво. Із собою взяла насіння.

«На зло ворогам поїду і буду садити город», – каже переселенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus