USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російський газ подорожчав для українців

6 Квітня 2010 11:55
За угодами, складеними в січні 2009 року, ціна газу для України змінюється раз на квартал і визначається залежно від цін на нафтопродукти за останні 9 місяців.

З 1 квітня російський газ повинен подорожчати для України на 15-25 доларів або до 320-330 доларів за 1000 куб.м, - повідомив прес-секретар НАК "Нафтогаз" Віталій Землянський.

Точна цифра буде відома до кінця цього тижня, передає ТСН .

Нагадаємо, що за угодами, складеними Юлією Тимошенко і Володимиром Путіним у січні 2009 року, ціна газу для України змінюється раз на квартал і визначається залежно від цін на нафтопродукти за останні 9 місяців. Оскільки вони ростуть - то, відповідно, росте і ціна газу для України.

Також цікавим є той факт, що в цьому ж договорі у формулі був закладений високий коефіцієнт "450". Через це зараз Україна отримує газ дорожче, ніж Німеччина.

За словами Землянського, незважаючи на збільшення вартості імпортованого газу, його ціна для українських споживачів (промисловість, ЖКХ, населення) поки що не зміниться. Як і раніше, збитки від продажу НАК "Нафтогаз" братиме на себе.

"На 15 квітня заплановано засідання міжурядової комісії в Москві, але якому можуть бути проміжні результати, - прес-секретар прем'єра Миколи Азарова Віталій Лук’яненко. Вирішиться ж питання в травні - на зустрічі Януковича і Медведєва".

Нагадаємо, перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв раніше заявляв, що уряд веде переговори з Росією про перегляд газових контрактів, щоб у поточному році не підвищувати ціну на газ для населення.

Востаннє роздрібні ціни на газ для населення переглядалися НКРЕ в 2008 році. Тоді ціни, що набули чинності з 1 грудня 2008 року, було збільшено в середньому на 35%. Ціна на газ для ТКЕ не переглядалася з грудня 2008 року і зафіксована на рівні 872,78 грн (з урахуванням ПДВ, цільової надбавки і транспортування).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 6 Квітня 2010 12:17
КРЕМЛІВСЬКА ВАРОВКА "УСЛУЖИЛА" УКРАЇНІ...ТЕПЕР ТІМАШЄНКА ДЕСЬ ЗАХОВАЛАСЯ ,БО НЕМАЄ ІМУНІТЕТУ,БОЇТЬСЯ ,ШО ПОСАДЯТЬ ЗА РОЗКРАДАННЯ ДЕРЖАВИ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus