USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проти співпраці з «Волиньприродресурсом» залякували селян

7 Вересня 2017 16:40
Аби селяни та власники паїв не співпрацювали з КП «Волиньприродресурс» використовують як адміністративний ресурс, так і погрози зброєю та фізичною розправою.

Про це йшлося під час прес-конференції голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці 7 вересня.

Зі слів голови облради, команда облради зробила неможливе – комунальне підприємство отримало ліцензії на 20 років на мідь, бурштин та торф. Ігор Палиця зазначає, що йому відкрито казали, що якби це підприємство було б приватне, а не комунальне, то проблем було менше.

«Згодом прийшла прокуратура, НАБУ, проводили обшуки, тривають кримінальні справи. Хоча «Волиньприродресурс» робив все, дотримавшись кожної літери закону», - зазначив Ігор Палиця.
З його слів, в області знайшли не тільки бурштин, але й поклади міді, які хочуть добувати інвестори з Китаю та Польщі. В області є перспектива розвитку цього напрямку та отримання мільйонів гривень до бюджету області.

Натомість, в районах триває адміністративний тиск зі сторони голів райдержадміністрації на власників паїв, сільських голів та простих селян, аби ті не допомагали «Волиньприродресурсу». Зокрема, йдеться про голову Любешівської РДА, який, зі слів Ігоря Палиці, залякує власників паїв. А інколи окремі особи вдаються до фізичних погроз.

«В Камінь-Каширському районі на зборі селян зайшли 10-15 п’яних чоловіків зі зброєю, почали провокувати селян та заявляли «забирайтесь з нашої землі», - каже Ігор Палиця.

Натомість, з його слів, «Волиньприродресурс» нині через суди добивається узгоджень від профільних відомств, які вони мали б надати відповідно до чинного законодавства. Разом з тим, зі слів Ігоря Палиці, він не тримається за посаду та готовий відмовитись від головування, аби діяльності «Волиньприродресурсу» не перешкоджали.

«В Києві бояться, що в нас тут на Волині щось вийде. Тому я готовий піти з посади, як тільки «Волиньприродресурсу» дадуть всі дозволи і погодження і не будуть перешкоджати роботі. Я не хочу, щоб область була заручником політики», - резюмує Ігор Палиця.

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс», створене Волинською облрадою в 2016 році, займатиметься видачею дозволів на видобуток корисних копалин в області, в тому числі і бурштину. 25% від прибутку підприємства спрямовуватимуть в бюджет сільської ради, на території якої відбуватиметься видобуток, 25% в бюджет району, а 50% - в бюджет області. Волиньрада проголосувала за виділення підприємству 51 тисячі гектарів земель покладів бурштину, 9 тисяч гектарів торфу і 3,1 тисячі гектарів родовищ міді. А на початку 2017 року «Волиньприродресурс» вже отримав ліцензії на розробку родовищ цих корисних копалин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мешканець Показати IP 7 Вересня 2017 17:37
Де Факти? Прошу опублікувати і заяви тих селян,які то і заяви не знають, як і кому адресувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus