USD 39.50 39.85
  • USD 39.50 39.85
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.90

Селянам заборонили продавати землю до 2012-го

23 Грудня 2009 13:30
Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України» (щодо терміну на продаж земельних ділянок).
За відповідне рішення проголосували 344 із 432 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Даним законом продовжено термін заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств до 1 січня 2012 року.
Також документом установлюється, що купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб, а також купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб запроваджується з 1 січня 2012 року за умови набрання чинності законами України про Державний земельний кадастр та про ринок земель, визначивши особливості обігу земель державної та комунальної власності і земель товарного сільськогосподарського виробництва.
Водночас народні депутати у своїх виступах наголошували, що даний закон необов’язково ухвалювати, оскільки в нині чинному законодавстві передбачено, що продаж земель сільськогосподарського призначення можливий лише за умови набуття чинності законами України про Державний земельний кадастр та про ринок земель, які визначать особливості обігу земель державної та комунальної власності і земель товарного сільськогосподарського виробництва, пише Оглядач. 
Даним законом передбачено, що навіть у разі ухвалення законів про Державний земельний кадастр та про ринок земель продаж землі буде заборонено до 1 січня 2012 року.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
seal Показати IP 23 Грудня 2009 22:36
Ну ніяк не хочуть наші депутати повністю віддати селянам те, що їм належить споконвіків. Адже тоді ціни на землю різко підуть догори. А видно ще не всі народні обранці задовольнили свої земельні інтереси.
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 23:53
коли ж селяни, нарешті, заживуть як люди. а то народні обранці все точать зуби на ласі земельні угіддя і так змудрують, щоб як завжди, пошити у дурні простого робітника
seal Показати IP 24 Грудня 2009 00:53
До Юки. Заживуть тоді, коли стануть повноправними володарями СВОЄЇ землі. А оскільки це станеться не скоро, то і відповідні висновки робіть.
OrestN Показати IP 24 Грудня 2009 21:06
не заспояться депутати поки не отримють кожний по кілька гектарів, їм і закони не писані
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 18:06
самі на землі спекулюють і гроші "косять", а селянам заборонили. Ніяк не вгомоняться бідолахи, мало нагребли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus