USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Селяни нарікають, що на Волині немає оптового с/г ринку

22 Червня 2010 09:55
Селяни Любешівського району масово вирощують картоплю і моркву, проте возять її реалізовувати переважно аж у південні області Волині.

Про це йшлося під час робочої поїздки голови обласної ради Анатолія Грицюка до Любешівського району.

Наприклад у селі Седлище Любешівського району селяни господарюють на земельних паях, вирощуючи картоплю і моркву. Як розповів голова районної ради Валерій Панасюк, селяни мають 170 тракторів і 60 вантажних автомобілів. «Цим транспортом вони і вивозять усе на південь - Кривий Ріг, Запоріжжя, Дніпропетровськ… Або «Шувар» – оптовий ринок у Львові. У Волинській області мусово – вже воно горить – робити свій оптовий ринок для того, щоб люди могли краще працювати», - зазначив Панасюк.

Голова обласної ради Анатолій Грицюк зазначив, що створення оптового сільськогосподарського ринку не раз ініціював він особисто, проте «не було розуміння окремих керівників».

«Тепер уже є порозуміння з Борисом Петровичем Клімчуком і ми вже визначилися. Оптовий ринок уже проектується. Ми хочемо зібрати підприємців, щоб вони подивилися, де їм буде зручно», - сказав Грицюк.

Він повідомив, що розглядається два варіанти місця організації такого ринку: біля села Прилуцьке Ківерцівського району – «майже навпроти аеродрому», або в селі Гірка Полонка Луцького району.

Як розповів сільський голова Седлищ Василь Матюк, через велику кількість автотранспорту селяни нарікають ще й на те, що поблизу немає заправної станції. «У нас найбільше тракторів в районі… 580 дворів – це дуже багато. І в нас є потреба заправочної станції. Писали ми Єремєєву – ніяк, нівкакую... Обклався заправками в Камінь-Каширську, в Маневичах, в Любешові… Тут йому нема смисла», - сказав Матюк.
Люди працюють в особистих селянських господарствах. Обробляється кожен клаптик землі – понад 2160 га, жодний гектар не пустує. Мають свій транспорт, вивозять самі, реалізують – посередників у нас немає. Наші мають по 40, по 50 тисяч за рік доходу. Садять по три, чотири, по п’ять гектарів. На заробітки не виїжджають - всі прив’язані до землі», - розповів сільський голова Седлищ.

Довідково:
Седлище – друге за чисельністю село Любешівського району, у якому мешкає 1970 жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МАРУСЯ Показати IP 22 Червня 2010 21:47
тільки що знайома чиновниця дзвонила. каже,що прийшло розпорядження з Києва,щоб усі товари з Білорусії перевіряти і ліквідовувати,як неякісні. Мовляв,так київ підтримує росію, щоб посварити нас з сябрами....через газ! Сябри вибачте наших ДУРНІВ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus