USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сенат США схвалив виділення $ 350 мільйонів на оборону України

8 Грудня 2016 23:12
Сенат США слідом за Палатою представників схвалив оборонний бюджет Сполучених Штатів на 2017 фінансовий рік, який, серед іншого, передбачає виділення $350 мільйонів на допомогу Україні в оборонно-безпековій сфері, пише Укрінформ.

При цьому, для військової допомоги Україні бюджет Міноборони США передбачає $350 мільйонів, що охоплює фінансування на виділення озброєнь (у тому числі летальних видів) обладнання, проведення навчань, технічної підтримки щодо розробки системи моніторингу державного кордону України, допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування українського війська.

Слід зазначити, що військова допомога Україні на наступний рік в рамках оборонного бюджету США збільшена на $50 мільйонів у порівнянні з фінансуванням у нинішньому році.

Тепер, за процедурою, документ буде відправлений на підпис президента США Дональда Трампа. Водночас, затверджений сьогодні Сенатом закон перевищує на $3,2 мільярда запит адміністрації президента Обами, що може ускладнити рішення діючого глави Білого дому щодо затвердження цього варіанту закону. Зокрема, в 2015 році Барак Обама наклав вето на оборонний бюджет, який перевищував встановлені ліміти, змусивши Конгрес зменшити фінансування деяких програм. При цьому, на військовій допомозі для Україні, в кінцевому рахунку, тоді це не позначилось.

До слова, як повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters, група з 27 американських сенаторів звернулася з відкритим листом до обраного президента США Дональда Трампа із закликом збільшити підтримку України.

«У світлі агресії Росії і неодноразових відмов поважати територіальну цілісність і суверенне право самостійно визначати свою долю, ми повторюємо заклик до США збільшити політичну, економічну та військову підтримку України», - йдеться в тексті листа.

Сенатори також зазначили, що США не повинні визнавати анексію Криму, а санкції проти Росії повинні зберегтися.

Зазначається, що серед підписантів - 12 сенаторів від Республіканської партії США і 15 - від Демократичної. Раніше в міністерстві закордонних справ ФРН заявили, що невизначеність позиції Трампа до кризи в Україні гальмує його дозвіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
SVV Показати IP 9 Грудня 2016 09:36
Не давайте нам тих грошей, а то Попрошенку прийдеться змінити Е-декларацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus