USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шахтарі вийшли на обіцяну акцію протесту

7 Травня 2015 11:08
Волинські шахтарі, яким заборгували зарплату за чотири місяці, відсьогодні розпочинають безстрокову акцію протесту, перекриваючи дорогу перед мостом через річку Західний Буг. Про це інформують наші колеги з видання БУГ.

Нагадаємо, що 5-го квітня шахтарі прийшли до міської ради, аби висловити вимоги владі, тоді ж колектив вирішив продовжувати протестувати, якщо їм не виплатять зароблене у найближчі дні. Адже, під час III-го з’їзду, міністр Володимир Демчишин особисто повідомив, що із 1-го травня на копальню почнуть поступати кошти.

І все ж, 7-го квітня, о 09:00 працівники шахти зустрілися із керівництвом підприємства із надією почути позитивні новини. У відповідь отримали обіцянки, мовляв, гроші поступлять на рахунки до 20 травня. Представники передпускової дирекції шахти в обличчі Петра Солопа та Віктора Дука намагалися домовитись із шахтарським колективом про відтермінування мітингу, у тому разі якщо все ж кошти не поступлять до 20 травня. Аргументуючи це також тим, що наближаються свята і люди будуть обурені незручностями на дорозі.

Гірники не пішли на компроміс і більшістю проголосували за те, щоб розпочати перекриття дороги уже сьогодні. Проте, зазначили, що у період святкових днів із 8-го до 11-го травня протестувати не будуть.

Основна вимога шахтарів - пришвидшити виплату заборгованості із заробітної плати, забезпечити умови подільної праці на копальні.

Окремі працівники заявили, що уже певний період не мають змоги платити за комунальні послуги. На що Петро Солоп відповів, що це питання підійматиме перед владою міста, адже у їхній компетенції посприяти вирішенню цієї проблеми.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Штефан,Луцьк Показати IP 7 Травня 2015 11:40
Наперед твердо знаючи, що гроші з Держказначейства надійдуть після вихідних днів травневих свят, організатори протесту, хочуть показати, що це саме завдяки ним, шахтарі отримають гроші. Як то говорять-хочуть на чужому горбі в рай в"їхати!
Корінний лучанин до Штефан,Луцьк Показати IP 7 Травня 2015 13:24
"Як то говорять-хочуть на чужому горбі в рай в"їхати! " - ОТАКОЇ! Ото дописався! Про який і чий горб "глаголиш" і про який " рай"? НЕ СМІШИ СВОЇМИ ПОСТАМИ! Проблеми із зарплатою тягнуться ще з минулого року і ШАХТАРІ боролись і вимагали погасити заборгованість. Саме завдяки протестам ШАХТАРІВ щось ніби зрушилось з місця. Вони своїм , підкреслюю СВОЇМ ГОРБОМ , заслужили ! ЯКБИ мовчали , то нічого б не отримували! НЕ ПИШИ ДУРНІ ВСЯКОЇ І НЕ ПОЛИВАЙ БРУДОМ ПРАЦЮ ШАХТАРІВ!
Штефан,Луцьк до Корінний лучанин Показати IP 7 Травня 2015 13:28
Не хвилюийтеся Ви так, Наталія Семенівно Камишнікова! Яким боком Ви до шахтарів? памятаєте адресу на яку Вас шахтарі чемно послали?
Че Показати IP 7 Травня 2015 11:51
Восени місцеві вибори. Треба ж організаторам засвітитися. Щось толком зробити - розуму та бажання них немає. От і піаряться на чужих проблемах...
Штефан,Луцьк Показати IP 7 Травня 2015 12:47
На російському сайті РІА вже є ця новина про перекриття мосту через Буг шахтарями
пр Показати IP 7 Травня 2015 14:16
Хто не скаче той мАскАль. . . . . .
Правдивий Штефан, Лу Показати IP 7 Травня 2015 16:58
Проплачені Ахметовим перекриття трас, страйки, пікетування, блокування Кабміну і АП. Скільки заплатили їм цього разу? Хай шахтарі не каламутять води, а розраховуються і їдуть на заробітки чи беруть патент підприємця і працюють. Як всі ми. Як і наші дружини і рідні. Як наші батьки. Не розхитуйте Україну під час війни!! Ідіть у Збройні Сили України - там теж платять. Куди дивиться СБУ? Де наші спецслужби - дармоїди?
Корінний лучанин до Правдивий Штефан, Лу Показати IP 7 Травня 2015 17:55
Із твого поста видно , що ти проплачений! Любиш сам каламутити воду і давати дурні поради ! Ти ж не шахтар, щоб давати їм поради. Це праця важка . Бачу наслухався про Ахметова і спекулюєш плітками різними . Він може в себе там і проплачував для донецьких. НЕхай тобі перестануть платити з/п (чи пенсію і т.інш) отоді і відчуєш ЖИТТЯ ПО НОВОМУ. ТОбі приходила в твою "розумну голівоньку" думка, що не виплата заробленого якраз і є розхитування УКРАЇНИ і це злочин не платити з/п ! ЗСУ - самі вирішують кого треба брати на службу і призивати в т.зване АТО , НЕПІДГОТОВЛЕНИХ для війни людей там в зоні бойових дій НЕ ТРЕБА!!! ТИ хоч це розумієш писако?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus