USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як волинянам рахуватимуть субсидію в опалювальний період

10 Листопада 2015 11:41
Громадяни, які звернулись за призначенням житлової субсидії, а також ті, яким субсидія перерахована автоматично на новий термін, інформацію щодо розміру та терміну призначення субсидії можуть отримати в усіх пунктах прийому комунальних платежів. Зазначена інформація відображається в квитанції про оплату за житлово-комунальні послуги, – інформує департамент соцполітики Луцької міської ради.

Житлова субсидія розраховується окремо на неопалювальний (з травня по вересень) та опалювальний (з жовтня по квітень) періоди. З настанням опалювального сезону субсидія розраховується з врахуванням соціальної норми на опалення житла.

У випадку, якщо в неопалювальному періоді субсидія не вийшла по розрахунку, її розмір буде автоматично перерахований за жовтень місяць відповідно до кількості днів з початку опалювального сезону та за кожний наступний місяць опалювального періоду. Також, при зміні цін та тарифів на житлово-комунальні послуги, субсидія перераховується автоматично без звернення громадян.

Житлова субсидія розраховується в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами. Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати свою обов'язкову частку витрат на оплату цих послуг. За спожиті понад норму послуги оплачується їх повна вартість.

Якщо сім'я економно споживає комунальні послуги, то різниця у вартості спожитих та нормативних послуг відображається в квитанції в графі «Переплата». Зазначена сума зараховується такому домогосподарству в рахунок оплати цих послуг, в тому числі обов'язкової частки платежу, на наступні розрахункові періоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЇ НА ВОЛИНІ: ПОГЛЯД КОНКРЕТНОЇ РОДИНИ

У випадку проведення заявником оплати за житлово-комунальні послуги в повному розмірі місячних нарахувань та призначення субсидії за попередній місяць, сума здійсненого платежу буде відкорегована на суму призначеної субсидії та відображена в квитанції в графі «Переплата».

З питань призначення житлової субсидії мешканцям Луцька необхідно звернутись в департамент соціальної політики Луцької міської ради (проспект Волі, 4а; кабінет 109, телефони для консультацій: 724161; 284165; 284172; 284174; 284175), громадську приймальню № 1 (проспект Соборності, 18; телефон для консультацій 774471) та громадську приймальню № 2 (вул. Бенделіані, 7; телефон для консультацій 265961).

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини писало про новий порядок оформлення субсидій. До слова, мешканцям міста надають детальну консультацію щодо оформлення субсидійв Офісах розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus