USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Поради тим, хто оформлює субсидію

16 Липня 2015 14:45
Оформити субсидію можна на особу,яка зареєстрована в житловому приміщенні. Відтак, вона повинна мати особистий рахунок.

Якщо ж власник квартири хоче оформити субсидію на одну особу, але водночас надати особистий рахунок іншої – Департамент соціальної політики надає роз’яснення.

Відповідно до пункту 6 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.95 № 848 із змінами, субсидія призначається одному з членів домогосподарства, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

У разі, коли особовий рахунок відкритий не на особу, зареєстровану у житловому приміщенні, громадянам, які мають намір оформити субсидію, потрібно звернутись до департаменту соціальної політики із заявою, декларацією та тимчасовою зміною особового рахунку на заявника.

Департаментом розроблено бланк заяви, на підставі якого організації-надавачі послуг здійснюють тимчасове переоформлення особового рахунку на період призначення субсидії (бланк заяви знаходиться у інформатора департаменту в 109 кабінеті). При цьому, зареєстрована особа, на яку тимчасово буде відкрито особовий рахунок, повинна мати письмову згоду власника домогосподарства у довільній формі.

В окремих випадках (смерть власника домогосподарства, відмова власника надати згоду на тимчасову зміну особового рахунку) житлова субсидія може бути призначена на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, як діятиме новий порядок надання допомоги малозабезпеченим громадянам для відшкодування витрат за комунальні послуги – вступив в дію з 1 травня. Також видання публікувало роз'яснення, як волинянам дізнатися, чи нарахована субсидія.

До слова, пенсіонерам й інвалідам оформити субсидію стане простіше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ДЄСАНТ Показати IP 16 Липня 2015 17:38
і які це поради? розкажу сам, бо вже був там раз 20, і кожен раз вигадували щось нове... отож: 1.Йдучи в цю прокляту контору беріть з собою копії паспорта всіх зареєстрованих на квартирі та копії ідентифікаційних кодів... 2.якщо у вас на квартирі хтось зареєстрований, але не проживає - потрібна довідка з міліції( йдете до участкового він все розяснить і за днів 5-10 буде довідка) 3.обовязково мати довідки про доходи з місць роботи( декретні гроші суму вкажуть на місці в департаменті соц.політики) 4.о тепер ще одна фігня...(весь час працюю, вже місяць не можу це зробити)якщо на Вас не заключені договори про надання вам послуг( наприклад, у мене заключав договори з луцьктепло, обленергоі т.д. ще батько який зараз не проживає на цій квартирі), то Вам потрібно піти в обчислювальний центр на Ковельську 66, там скажуть які саме договора треба перезаключати. щоб дізнатись на кого заключені договори просто погляньте чия фамілія на квитанції про оплату комуналки... 5.бланки на саму субсидію можна отримати в департаменті соц.політики...(там де і будете все здавати...) 6.заповняти субсидію краще на місці по зразку, якщо в чомусь не впевнені то краще заповнити з спеціалістами уже безпосередньо при здачі документів( бо черга весь час жива і не факт що зайдете ще раз...) 7.+ коли збирете все, треба пів дня простояти в черзі, і не факт що вам не вигадають ще щось... Ось такий у нас спрощений варіант отримання субсидії... P.S. питав чи не простіше їм направити поштою декларацію, сказали що якщо я впевнений що мої документи ВЗАГАЛІ ДОЙДУТЬ ДО НИХ то можу направити... так що Арсеніє) х*рню ви зробили(на ділі все як завжди..)
Андрій Показати IP 16 Липня 2015 20:39
Дякуєєм за "забезпечену старіть" ЗАРОБЛЕННОЮ(!) пенсією, та "зарплатами", з яких доводиться вимолювати "подачки-субсідії" в "слуг народу"... Мені просто цікаво ХТО задоволений своїм вибором 54,7% - зате "водинтур", та "мир - за години"! (Від шоколаду - не нудить?) Тільки наперід до "розумників", (що пЕця - ні при чому..): -- Згадайте, що обираєм собі НЕ "царя", а вдалого менаджера в державу. Відповідального ЗА ВСЕ що відбувається в Україні. За вигнаних з Москви "рошенівських вундеркіндів", з подачі яких нам встановлюють тарифи. Історія йде по спіралі: При Януковичу були "вишки бойка", а при ПОПі - "трансформатори Демчишина" (хто не в курсі - виділені кошти на "закупку" 37 штук, при річній потребі - не більше 8 шт. Це при "криму" та "дамбасє"!)
я до Андрій Показати IP 16 Липня 2015 22:37
та не вундеркінди рошенівські подають тарифи для встановлення , а самі керівники державні встановлюють тарифи в такому розщмірі, в якому їм треба!
Ольга Показати IP 11 Серпня 2015 09:24
А я хочу сказати щиро дякую працівникам соціальної політики,які працюють на ДПЗ. Щирі, привітні, записалась наперед, без проблем,взяла номерочок. Дома заповнила документи,скачала з Інтернету, ми всі працюємо,взяла всі довідки,бо всі у бюджетних організаціях.прийшла на призначений час, за 3 хвилини здала документи і маю субсидію. Просто потрібно правильно заповнити бланки, а форми є в Інрернеті і все. Щиро дякую працівникам на ДПЗ,особливо пані Галині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus