USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Що очікувати від ринку нерухомості

5 Листопада 2013 09:20
Експерти розповіли, що не буде традиційного восени сплеску продажів нерухомості. Ті, хто планували купити житло, зробили це до 1 серпня, щоб уникнути нових правил оцінки нерухомості.

«Напружена ситуація через введення з 1 листопада нового порядку оцінки майна для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів призвела до того, що хто планував такі угоди, намагалися встигнути провести їх до 1-го серпня», - повідомив для видання Вісті президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.

Тепер при здійсненні операцій з рухомим та нерухомим майном потрібно обов'язково отримувати оцінку його вартості. При цьому оцінювати вартість майна тепер можуть тільки фахівці із спеціальним свідоцтвом.

Крім плати за оцінку, учасники угоди повинні будуть сплатити 1% від вартості нерухомості або земельної ділянки - внесок у Пенсійний Фонд, 5% податку, якщо операція з нерухомістю не перша в цьому році, плюс 1% - нотаріусу за оформлення угоди.

«Зазвичай, ці витрати розподіляються між продавцем і покупцем, навіть якщо для покупця ця угода перша за рік і він нічого платити не повинен, а для продавця - друга або третя. Покупцеві, швидше за все, доведеться розділити ці 5% з продавцем. І навпаки», - попередив Олександр Рубанов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus