USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Шкільні внески» Луцька міськрада не контролює

18 Червня 2014 14:25
Прийом дітей у навчальні заклади міста відбувається законно, стверджують у міській раді. А «благодійні» внески за прийом дітей до школи – вина самих батьків.

Зокрема, такі стосунки між дирекцією школи можуть виникати тоді, коли батьки пропустили час прийому заяв, а вирішують, де дитина має навчатися напередодні початку навчального року.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 18 червня.

Начальника управління освіти міськради Олега Гребенюка запитали про те, чи контролює міська рада, як приймають дітей до луцьких шкіл. Бо,мовляв, є факти, коли вимагають з батьків за прийом дитини до 200 доларів.

Начальник управління освіти такі факти заперечив і уточнив, яким чином відбувається прийом до шкіл Луцька. Так, зі слів Олега Гребенюка, майже всі школи міста, окрім №1 та №5 приймають дітей пріоритетно з тих житлових районі, у яких вони розташовані.

До 5 класу у гімназіях приймають після складання іспитів. Адже у них немає гімназійної початкової ланки.

А заяву про прийняття дитини до школи батьки мали б написати ще до травня. Хто спізнився – шукають інші школи, не розташовані у їхньому районі. Він переконує, що в Луцьку не було випадків, щоб дитину не прийняли до школи.

Та перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук погодився, що факти прийняття дітей за гроші в Луцьку є.

«Треба дивитися правді в очі. Ви ці процеси не відслідкуєте, бо це залежить від батька і від директора. Коли звернулися батьки в школу в травні, коли класи сформовані, - тоді починаються ці процеси», - пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
лучани Показати IP 18 Червня 2014 14:29
Грошей у казні міста достатньо для забезпечення шкіл, просто чинуші розфітькають народні гроші наліво-направо.
Анонім Показати IP 18 Червня 2014 14:38
Найбільш хабарна школа-гімназія № 14.Туди без хабара не попадеш.
неллі до Анонім Показати IP 18 Червня 2014 16:08
І ШКОЛА №1.Щомісячний внесок 30 грв+10 типу в фонд класу і на ремонти і на...і в се це в кишеню директору і вчителям.
Надоїли аноніми!!! до Анонім Показати IP 19 Червня 2014 11:03
Брехня. Якраз туди попадеш без хабара, якщо проживаєш у тому районі, який закріплений за школою. Друге питання - батьки з інших районів намагаються будь-яким чином всунути своє чадо в гімназію, до того ж чадо без особливих схильностей до науки. А коли у школі відмовляють - починається. Анонімки, листи в прокуратуру, походи в міську раду і т.д. і т.п.
рррррр до Анонім Показати IP 19 Червня 2014 13:56
а скільки беруть?????????? бо хочу своє маля віддати туди!!!!!!
Надоїли аноніми!!! до рррррр Показати IP 20 Червня 2014 10:05
Та не треба там платити. Просто треба прийти завчасно, не в травні-червні. Якщо з іншого району - певно треба буде здати певні тести. Повірте, я сама закінчила цю школу, моя дитина навчається вже у старших класах з відзнакою - ніколи нічого не платили. Ні за вступ до школи, ні за перехід в гімназійні класи, ні за оцінки, ні за яких репетиторів. Це все наклепи тих людей, діти яких не попали до школи, або навчаються на нижчому рівні, ніж батькам би хотілося.
белое крыло Показати IP 18 Червня 2014 14:38
Мой ребенок при прохождении так называемого собеседования деректор Недужко заявил что нужно собрать по 1500гр так называемой специальной помощи школы.Он рассказал что это нужно сдать-сами понимаете куда.МВД и меру Романюку....потому что нам не выделят деньги на надбавки.А еще если кому не нравится то может забираться с ЕГО----да вы не ослышались с ЕГО -Школы.Уровень знаний в этой школе сомнительный.....а что касается фондов и сборов(Рекеты) то он есть во всех Школах город.По нашим не смелым расчетам это от миллиона доларов США---наличными.Средний взнос за месяц около 20-30гр....максимальный 10.000..это для того что бы ваш ребенок не ходил в школу..такими суммами деректоры школ могут позволить себе покупать машины квартиры и платить взятки.При введени военного времени они должны быть расстреляны как соботажники и мародеры.
Чернильница Показати IP 18 Червня 2014 14:56
Одобряю и поддерживаю Ваше предложение.
889 Показати IP 18 Червня 2014 14:56
така ж ситуація з електронною чергою в садочок ми по списку попали без всяких там домовленостей і я вже було зраділа що так все чесно та не тут це було прийшовши писати заяву на прийом мені сказали всі батьки в обовязково добровільному порядку роблять внесок на розвиток садочка максимально 300 грн.
Мама Показати IP 18 Червня 2014 15:03
Гребенюк прикидається що не володіє ситуацією ч Хоча добре знає про побори чому його покриває романюк
ВІК до Мама Показати IP 18 Червня 2014 16:09
Бо Гребенюк в долі.
Матуся!!!! Показати IP 18 Червня 2014 15:16
Сьогодні батьківські збори у 4 гімназію. МИ заяву написали про бажання відвідувати школу ще у 2013 році проте нам навіть про збори не повідомили якби ми не "увійшли у списки рекомендованих". Питання у тому що як не ходили і не просили директор ніпрощо не реагує. Включеє режим сніжинки що начебто немає місця. Розумію, що спочатку приписне населення ітд, алеж і потрібно зважати на фактор що люди одні з перших подали заяву на зарахування до 1 класу
справедливий до Матуся!!!! Показати IP 18 Червня 2014 16:11
А мінуси біля коментарів мабуть хтось ставить із гімназії-типу то неправда,а я скажу що абсолютна правда-шкільний рекет процвітає.
Лучаночка Показати IP 18 Червня 2014 15:22
У нас такаж ситуація сьогодні випадково дізнаюся що вже обзвонили батьківпершокласників у 4 гімназію та запросили на батьківські збори. Причому нам ніхто не телефонував і незапрошував, почула то від випадкових людей. Ми також заяву подали ще у 2013 році в листопаді. Дитина вміє і читати і писати і рахувати. Але хто на те зважає. Незрозуміло з яких умов зараховуються діти
Крик батьків Показати IP 18 Червня 2014 16:22
А де нам батькам у яких зарплата 1000-1200 грв а той взагалі перебиваються взяти гроші на школу?Одягти ,взути,купити шкільне приладдя.здати на фонди!!!!,дати вчителям так хабара чи якого подаруночка,добровільно-принудітельно оплатити репетитора (бажано вчителя який і викладає у дитини) а це 40-45 грв за годину занять.Скоро зробимо шкільний майдан.
Мама до Крик батьків Показати IP 19 Червня 2014 11:10
Послухайте, ну це взагалі, говоріть та не заговорюйтеся.... По-перше, де зараз в Луцьку є зарплата 1000 грн? Менше ніж мінімальна... За бажанням можна знайти вищеоплачувану роботу, навіть того ж продавця (якщо мама - не цаца), а не сидіти і жалітися... По-друге, ви що хочете сказати оцим "одягти, взути, купити шкільне приладдя"? Що, це за вас хтось має робити??? Родили дитину - будьте добрі одягати, взувати і готувати до школи. По-третє, "добровільно-принудітельно оплатити репетитора" (стилістика збережена). Це теж чиясь вина, що ваша дитина потребує репетитора? Мабуть таки дітям, що мають хороший рівень знань і не лінуються вчитися - не пропонують "репетитора". Тому люди добрі, починайте з себе. Не все ідеально в освіті - правда, але і не треба все перекладати на плечі школи.
теж мама до Мама Показати IP 19 Червня 2014 16:50
Та ну в школі 1 вчитель хімії якщо дитина йде на відмінника змушує батьків щоб дитина в неї займалась хоча б годину на тиждень бо інакше поставить 9.А ви мама певно вчитель-о це вже зовсім інше.
Мама до теж мама Показати IP 20 Червня 2014 10:08
Ви помилилися. Я - економіст, а не вчитель. Ніколи з подібною ситуацією не зустрічалась, щоб примушували дитину до репетиторства, хоча дитина вже навчається в старших класах. Правда, не школі №1.
Офіційно Показати IP 18 Червня 2014 16:26
Всі спроби поборів записуйте на диктофон,телефон,пишуть дітям скільки здати в щоденниках,а бо в деяких школах дають папірці із сумами.-і в прокуратуру,на телебачення і не бійтеся всіх дітей зі шкіл не повиганяють,а от директорів ми батьки можемо поміняти.
давно не учень Показати IP 18 Червня 2014 17:22
А що ця міськрада взагалі контролюе? Школи - ні, дороги - ні, підземний перехід коло порт сіті - ні, лікарні - ні, транспорт - ні, з Сапалаївки- зробили болото і т.д і т.п.. вибачте забув - зато 'буратіно' - в 'шоколаді'.
Анонім Показати IP 18 Червня 2014 17:58
Мишковець із гімназіі число 4 непотопляємий. Нова начальниця обласного управління освіти подружка чи коліжанка жінки і все сходить з рук. Побори суттєві : в класі до прикладу 30 дітей по 20 грн в місяць - ц е 600грн. , атепер помножте на -9( кількість місяців навчання) - 5400 грн з класу, а на потоці мінімум 3 класи : - це уже 16200 гр н , а тепер помножте на 11 ( кількість потоків) - і що виходить- немало небагато 168 200 грн за рік . Отакі розклади самі , що не є мінімальні . Крім того плата на ремонт - це окремо, на нову дошку, на мультимедійний центр і т. далі. Все це треба - але кожен батько заручник своєі дитини.Але не розумію чому самого елементарного немає достатньо: чому воняють туалети? Іх треба мити кожен раз миючими засобами,А то дитя терпить , бо туди не можливо зайти. Саме елементарне почніть з цього..... А так звана п'ятиденка - для кого вона - відповідь - для вчителів. Бо якби думали про дітей і іхнє здоров'я , зробили б 2 вихідних до прикладу : четвер і в неділю. Тих самих два вихідних , але діти менше б втомлювались , бо побути в школі з 8.30 і до15.45 це дуже серйозне нравантаження на організм , який росте. Питань до школи. багато. А до пана директора ще більше...
до аноніма до Анонім Показати IP 19 Червня 2014 18:29
А що закінчується в школі о 15.45?
Фанат Показати IP 18 Червня 2014 18:25
20 гривень на місяць - це ще небагато. В 9 школі 50грн. розцінка (літні місяці включені також.). Виходить 600 грн. у рік з школяра. Плюс вікна 100грн., стільці 150грн. І не може бути у класі батьків школяра, який би не здавав. А головного скарбника піклувальної ради школи давно треба гнати з посади. Це нормально, що школа перелопачує такі розміри готівки? Давно пора вже відкрити офіційні благодійні рахунки керуючись законом "Про благодійництво", а не чмирити за принципом хто здав, хто не здав. Ото така виховна робота?
Лучанка до Фанат Показати IP 19 Червня 2014 11:16
А що, у вас на зборах головам батьківських комітетів не звітують, куди витрачені ваші кошти? Запитайте-но ще раз вашого голову, нехай і з вами поділиться інформацією. В нас, наприклад, теж є збір по 45 грн на місяць, і 70 грн на ремонт раз у рік. Але в нас щомісяця звітують за потрачені кошти, щороку проводиться аудит на цільове використання і т.д. і т.п. Та і самі бачимо, що в школі чисто-гарно, все робиться. І, звичайно, на стільці також здавали - але ж моя дитина на ньому і сидить, а не чужий дядько, і з вікна не сифонить знову ж таки моїй дитині. Тому не рахую це чимось ненормальним. А що ж робити, якщо школи не достатньо фінансуються? Ну не будемо здавати кошти, підемо на принцип, і що? Хай діти в конюшнях вчаться?
Романюку Показати IP 18 Червня 2014 20:38
Гребенюк сьогодні на виконкомі ще раз довів ,що він ні в чому не орінтується,все коментує кравчук. Жах що за керівник.профан повний,директори його не поважають відкрито в очі говорять,що воно ніхто.от і збирають один поперед іншого,з таким керівником освіта вигасає
Волинь Показати IP 18 Червня 2014 20:40
Палицю на голову ода- буде порядок.
Штефан, Луцьк Показати IP 18 Червня 2014 20:51
Брешеш, Кравчук! Процеси поборів розпочинаються одночасно із процесами комплектування класів. Потім - припиняються. І ти це до-о-о-б-ре знаєш!
??? Показати IP 18 Червня 2014 21:19
Кравчук - інженар керує освітянами. Гребенюк самий слабкий керівник галузі за всю історію .Чому ж ми так не любимо найдороще що маємо - наших дітей ?Гребенюк Нічого нового не продукує, а все зройнував .Раз їх не звільняє Романюк за їх промахи.гріхи,проколи. Значить потрібно перебирати Романюка.
????? до ??? Показати IP 20 Червня 2014 15:44
Мама рідна, яка стилістика, яка орфографія! Якщо так пишуть дорослі люди, то я і не дивуюся, чому в нас молодь така неосвідчена часом буває! Це ж в якій школі Ви особисто навчалися, і скільки класів закінчили? Не хотілось би переходити на особистості, яднак тема про освіту, а "найдороще", "зройнував" і т.д. - це просто перли...
Лучанам Показати IP 18 Червня 2014 22:00
Влада вимірюється своїм ставленням до літніх людей та дітей.Влада Луцька нікчемна.Школи виживають за рахунок батьків.Навіть табір Ровесник латають директори , а не міська рада ,і знову таки за батьківські кошти.У нас проїзд в маршрутках 2,5 і для пенсіонерів , а у Львові - безкоштовно.Нам потрібний такий міський голова?
РОМАНЮКУ Показати IP 19 Червня 2014 16:45
Доки на посаді начальника управління освіти буде перебувати чи просиджувати штанці цей істеричний брехливий гребенючок.Така пріорітетна важлива галузь - а там таке е х ....ло.ЛА-ЛА ЛА ЛА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus