USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки на Волині виділять на соціальне житло

3 Травня 2013 13:59
Майже 3 мільйони гривень передбачили на придбання соціального житла у 2013 році в рамках Волинської обласної програми.

Про це УНН повідомили у прес-службі Волинської ОДА з посиланням на голову облдержадміністрації Бориса Клімчука.

«Минулого року, в області, за рахунок власних коштів забезпечили соціальним житлом 23 дитини-сироти, які випустилися із інтернатних закладів освіти і не мали власного помешкання. У 2013 ми продовжуємо цю добру справу», - наголосив Борис Клімчук.

Разом з цим у червні 2012 році Волинь однією із перших в державі прийняла регіональну програму із забезпечення дітей-сиріт соціальним помешканням. Кошти виділялися з обласного та районних бюджетів. Зокрема з обласної казни торік спрямовано на ці цілі 1 мільйон 140 тисяч гривень, таку ж суму – з районних та міських бюджетів.

Нагадаємо, Мінрегіон розробив проект Закону України «Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку соціального житла на 2013-2019 роки. Проектом Програми визначено заходи, реалізація яких забезпечить формування житлового фонду соціального призначення на умовах залучення коштів державного та місцевих бюджетів з пріоритетним напрямом будівництва нового житла. загальна площа соціального житла, яку необхідно створити для забезпечення житлом громадян, що потребують соціального захисту становить 8 104,3 тисячі квадратних метрів.

За словами експертів, в Україні необхідно створити три типи житла: соціальне, муніципальне і дохідне.

«Ми просто зобов’язані з трьох типів європейського житла запровадити всі три. З кондомініумом треба придумати механізм для ОСББ, передачі власності землі, при чому треба чітко прописати що таке земля для ОСББ і які будуть повноваження і власників. Також необхідно максимально розширити можливість створення житла для оренди, як приватного так і муніципального. Ну і третє – це соціальне житло, без якого ми просто не зможемо правильно вирішити проблему житла наших співвітчизників», - сказав Радник голови ВР з питань будівництва Ігор Лисов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus