USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки волиняни заробляють на персиках

4 Серпня 2013 18:00
Ковельчани Ганна і Дмитро Єфімчуки на сезонних заробітках у Криму, на двох заробляють приблизно 10 тисяч гривень. Спочатку збирали полуницю, потім черешню, персики, а тепер сливу і виноград, інформує ProKovel.

Ганна цього року поїхала на роботу до Криму вдруге. На зборі врожаю у кримських селах з чоловіком Дмитром заробляє до 10 тисяч гривень щомісяця.

«Ніхто не очікував, що цього року так персики вродять. У травні поїхала до Криму збирати полуницю. У червні власник плантацій запропонував залишитися на черешні. У липні чоловік рвав персики, а я їх сортувала і розкладала в ящики. Якщо будуть платити добре, то в серпні на сливи і виноград залишимося. Кажуть, цього року ці фрукти теж несподівано щедро вродили у Криму», - каже Ганна Єфімчук.

Зі слів жінки, найважче збирати полуницю. Увесь час треба пересуватися навприсядки або з зігнутою спиною. «Фасувати персики не так важко. Мені за липень заплатили 4 тисячі гривень, чоловік заробив майже 6. Щодня виїжджаємо в сад. Ті, хто працював на персиках торік, кажуть, що заробляли у півтора рази більше. Цього року персиків так багато, що їх закупівельна ціна впала до 3 гривень за кілограм. У Криму на ринку кілограм місцевих персиків можна купити за 6 гривень. Грецькі продають за 14, але їх мало купують. Ніхто не хоче переплачувати», - розповіла ковельчанка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 4 Серпня 2013 18:12
Всіх волинських "безробітних" відправити на збір урожаю.
Рома Показати IP 4 Серпня 2013 23:52
Закупівельна ціна - 3грн, а в Сільпо - вже 10. Бізнес, однако.
Ромі Показати IP 5 Серпня 2013 12:58
Непоганий бізнес. Тим що вирощують та вкладають гроші, щоб отримати врожай, такі прибутки і не снились. А де відділ цін?
андрiй76 Показати IP 5 Серпня 2013 18:42
Рік на рік не попадає...Ще не чув ні про одного мільйонера який би заробив свої мільйони працею на землі.Дуже сумнівний бізнес,все залежить від урожаю та примх природи...
Жорік до андрiй76 Показати IP 6 Серпня 2013 11:33
Ну, якщо садити свої 6 соток, то мільйонів точно не заробиш, тільки радикуліт. А от власники великих агрохолдингів - точно не бідні люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus