USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки заробили лучани, продаючи авто

21 Травня 2013 10:16
Продаючи авто, лучани отримали понад 52 мільйони гривень доходів.

Від такої активності мешканців Луцька та Луцького району в реалізації транспортних засобів до бюджету надійде 1,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це під час круглого столу з представниками місцевих ЗМІ повідомила начальник Луцької ОДПІ Світлана Савчук, - інформують в ГУ Міндоходів в області.

За словами Світлани Савчук, про продаж рухомого майна цьогоріч прозвітувалося 1792 громадянина.

«Наступна у переліку найбільш чисельна група декларантів – громадяни, котрі успадкували майно. Вартість отриманої лучанами спадщини 25,6 мільйона гривень. Більше півтисячі лучан сплатять до бюджету 453 тисячі гривень податку», - розповіла Світлана Савчук.

Керівник Луцької ОДПІ наголосила, що фахівці Міндоходів проводили роз’яснювальну роботу з усіма групами потенційних декларантів.

«Відтак, результат цьогорічної деклараційної кампанії свідчать про більший фінансовий ефект для бюджету, як торік. Інвестиційний прибуток в сумі майже 35 мільйонів гривень, задекларували 54 наших платника податків. Наприклад, нотаріуси, котрі зареєстровані платниками податків на території обслуговування Луцької ОДПІ, задекларували 13,3 мільйона гривень доходів. Не менш дохідним для лучан, як засвідчила кампанія декларування, виявився продаж нерухомого майна», - розповіла Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, дохід лучан від продажу нерухомості, зокрема житла, за підсумками 2012 року, перевищив 6,5 мільйона гривень. Водночас, від здачі в найм житлової нерухомості лучани покращили свій фінансовий стан аж на 6,3 мільйона гривень.

Довідково:
загалом декларації про доходи, отримані у 2012 році, до Луцької ОДПІ подали 4271 громадянин, котрий зареєстрований платником податків у Луцькій ОДПІ. Наразі фахівці Міндоходів здійснюють остаточні розрахунки сум податку до сплати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus