USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки заробив начальник управління СБУ на Волині торік

12 Червня 2013 13:06
Начальник управління СБУ на Волині: без житла, без сім’ї, але з BMW X5 – декларація.

Начальник управління Служби безпеки України у Волинській області Володимир Мельникович відмовився надати копію своєї декларації про майно, доходи і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік журналістам. Однак, «слідуючи засадам забезпечення прозорості та відкритості», повідомив відомості із неї, - інформує Четверта влада.

Журналісти звернулися із запитом на отримання копії декларації про майно, доходи і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік начальника Волинського управління СБУ. Однак повної відповіді не отримали.

«Чинне законодавство не передбачає обов’язку начальника УСБУ у Волинській області надавати на вимогу копії (в паперовому чи електронному вигляді) декларації про майно, доходи і зобов’язання фінансового характеру», - йдеться у відповіді.

Натомість, медіа-юрист Людмила Панкратова пояснює, що відомості із декларації зокрема й начальника управління СБУ не є інформацією з обмеженим доступом і підлягають наданню за запитом.

«Не встановлено обов’язку оприлюднювати у визначеному законом порядку, тобто через пресу, відомості з декларації начальника обласного управління СБУ.
Однак, у цьому випадку журналіст не просить опублікувати декларацію, а за інформаційним запитом вимагає надання копії декларації. В частині 1 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» визначено: Особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 4 цього Закону, зобов´язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов´язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до цього Закону», - коментує відповідь Людмила Панкратова.

У повідомленні йдеться: у пункті 1 частини 1 статті 4 Закону «Про засади запобігання і протидії корупції», де визначено, які саме державні службовці повинні подавати декларації, у частині «е» вказується: «посадові та службові особи органів прокуратури, Служби безпеки України…».

«Згідно з частиною 6 статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації», не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оформленої за формою і в порядку, що встановлені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», крім відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатка до цього Закону. Відповідно до частини 6 статті 6 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», відомості з декларації не є інформацією з обмеженим доступом, та підлягає наданню на інформаційний запит, окрім інформації визначеної вище, - підсумовує юрист Людмила Панкратова.

У тій же відповіді начальник управління Служби безпеки України у Волинській області Володимир Мельникович «слідуючи засадам забезпечення прозорості та відкритості» все ж повідомляє відомості зі своєї декларації. Однак, з наданої інформації не зрозуміло чи у очільника управління немає членів сім’ї, чи він про них просто не повідомив.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
він Показати IP 12 Червня 2013 14:42
а яка вам нафік справа до членів його сімі, обнагліли вже зовсім.Може за інформаційним запитом він має вам сказати в яку баню ходить і де пиво п.є?В усьому потрібнл міру знати.
володя до він Показати IP 17 Червня 2013 12:45
людина важко працювала щоб заробити на Х5.Який хабарник-докажіть,які ремонти-центральний вхід це ви називаєте ремонти.
Чак Норіс до він Показати IP 17 Червня 2013 12:52
Це високоморальна,вихована людина,і ще СБУ бореться з хабарниками а не бере хабарі.
nemo Показати IP 12 Червня 2013 15:40
"без житла, без сім’ї, але з BMW X5" А что еще нужно человеку для полного счастья?!:)
Олег Показати IP 12 Червня 2013 16:43
Він ще той хабарник спитайте за які кошти зробив ремонт в управліні і нехай служби перевірять їх надходження а в районних будівлях СБУ стоять одні руїни супер керуємо в області
я Показати IP 12 Червня 2013 18:39
хочу на роботу в СБУ, щоб мати Х5
Співробітник Показати IP 12 Червня 2013 23:16
Хати і квартири по всій Україні не вказав - хабарник. І отак держава бориться з корупцією?
Лучанин Показати IP 13 Червня 2013 13:36
Це порядна і вихована людина, а ви писаки подивіться на себе. В чужому оці скалку бачите,а в своєму не бачите колоди.
oto Ж Показати IP 13 Червня 2013 15:09
най бог генералу, украінцю і далі допомагає, а ви народ український терпіть, терпіть і вам воздасться.... і дітям вашим...
7777 Показати IP 13 Червня 2013 21:14
знов заказна стаття.
Лучанка Показати IP 16 Червня 2013 10:53
На що він кому потрібен, ми простий люд знаємо, що він злодій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus