USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спадок Колісника: корупційні схеми у Волиньлісі. Розслідування

1 Травня 2014 17:50
Незалежне розслідування щодо діяльності структур Волиньлісу у сфері виготовлення палетної заготовки провів громадський активіст Ігор Семенюк. З його слів, у структурах Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства здавна діють налагоджені корупційні схеми.

Інформаційне агентство Волинські Новини публікує результати дослідження без змін:

Диктаторський режим впав та грошові потоки, що забезпечували життєдіяльність та фінансування режиму – не викрито. Грошові втрати держави продовжують осідати в кишенях місцевих чиновників та «підприємців». Подальше їхнє викриття буде напряму залежати від дій нового керівництва державних установ, які безпосередньо займаються формуванням надходжень в державний бюджет та організацій, що контролюють їх діяльність (КРУ, СБУ, Прокуратура).

Про корумпованість та халатність в лісовій галузі відомо багатьом, проте більше десятка років чиновники всіх рангів прикривали одне одного. Настав час правди та викриття корумпованих схем. За час проведення незалежного розслідування нам стали відомі корупційні схеми в структурах Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Відмітимо, що дані схеми працювали в усіх областях України, де відбувається вирізка лісових ресурсів.

Перша схема, про яку ми розповімо, пов’язана з виготовленням та реалізацією палетної заготовки першого сорту. Лише згідно з нашими скромними підрахунками в 2013 році, втрати державного бюджету від існування цієї корупційної схеми у Волинській області становили 26 258 176,14 гривні. Зараз ми це вам доведемо.

Палетна заготовка – це обрізна дошка, що використовується для виробництва піддонів та дерев’яних ящиків. В Європейському союзі з 1 сорту заготовки виробляють євро піддони, які широко використовуються в транспортуванні товарів. Волинь займає чи не найперше місце в Україні серед експорту палетної заготовки в Європу.

Так, згідно з даними Головного управління лісового господарства у Волинській області за три минулих роки палетної заготовки із Волині було експортовано:


Палетна заготовка виготовляється підприємствами Волинського ОУЛМГ для подальшої реалізації посередникам-експортерам.

Для того, щоб отримати європейський досвід подальшої переробки паллетної заготовки ми зв’язалися з європейськими виробниками євро піддонів (фірми DLHDenmark, Palm (Italy), MasterWood(Italy), FG(EffegiSpa, Italy, Paletten-FabrikSägewerkBassumGmbH, ToscanaPalletsS.a.s., ПУДЕРБАХ ХОЛЬЦХАНДЕЛЬ ГМБХ И КО. КГ, MonariEnricoDiMonariGiacomoImballaggiCizzolo)). Інформація, отримана від цих виробників нас, м’яко кажучи, шокувала. Саме тому ми вирішили розвінчати ряд міфів про виробництво та реалізацію паллетної заготовки в Україні. Згідно з нашими скромними підрахунками, лише на Волині за 2013 рік втрати від корупційного механізму ВОУЛМГ щодо палетної заготовки склали 2 500 778,68 Євро, що складає 26 258 176,14 гривень.

Міф перший: пилений та заліковий розмір. Хто недораховує міліметри та хто на цих міліметрах заробляє?

Перше питання, яке ми задавали європейським виробникам : Які у вас стандартні розміри пиленої (реальної) та залікової (тої, що відображається у бухгалтерії) палетної заготовки? Виявляється, в Європі немає поняття пиленої та залікової заготовки. Є стандартні розміри палети, яка використовується для виробництва піддонів. Це відповідно 22*98*1200 та 17*78*1200. Як виявляється, європейський виробник платить посереднику повну вартість палетної заготовки по реальних розмірах.

Прослідкувати, коли саме в Україні з’явився поділ на пилений та заліковий розмір – неможливо, але ми припускаємо, що це перші посередники, які в кінці 90их, початку 2000их виробили схему корупційної реалізації палетної заготовки, переконали керівництво Агенції лісових ресурсів в тому, що по таких схемах працює вся Європа, а ті ж, своєю чергою, за браком досвіду та спілкування безпосередньо з європейським експортером – впровадили дану схему реалізації палетної заготовки, тим самим заснувавши цілий корупційний механізм по відмиванню державних коштів.

Втрати сировини можна порахувати на прикладі одного траку (фури). Фактичний розмір сировини складає 22*98*1200 в один пакет вміщується 490 досок паллетної заготовки, що разом складатиме 1,267 м3. Загалом в трак загружається 32 пакета даного розміру, що загалом складає 40,544 м3 продукції. Лісгоспи рахують розмір 20*95*1200, що складатиме 1,117 м3 в пачці і 35,744 м3 в тракові. Різниця між фактичним та заліковим об’ємом складає 4,8 м3, або 12% на одній фурі.

Другий основний розмір європейського виробника 17*78*1200, в пакет вміщується 700 штук палетної заготовки, або 1,114 м3. В один трак вміщується 36 пакетів заготовки, що в загальному складає 40,104 м3. Лісгоспи обліковують даний розмір як 15*75*1200, що в пачці складає 0,945 м3, а в тракові – 34,02 м3. Різниця між фактичним та заліковим об’ємом складає 6,084 м3 або 15,2% на одному тракові.


Таким чином, ми маємо, що 13% сировини, які не обліковуються, лісгоспи «дарують» посередникам, які, своєю чергою, експортують дану продукцію, продаючи її в Європі за реальними розмірами і отримують з того колосальні прибутки. Звісно, цей механізм не міг би існувати без прикриття з боку працівників державних структур. Тому дані прибутки посередника нерівномірно розподілялися між директорами лісгоспів, начальників управлінь, вищого керівництва Агенції лісових ресурсів, які за певну суму грошового відкату закривали очі на неефективність використання державних ресурсів, розкрадання національного багатства.

Міф другий: про зломаний радянський калькулятор

Друге питання до наших європейських підприємств було – ціна продукції. І тут ми були ще більше шоковані – виявляється європейський виробник купує палетну заготовку незалежно від розміру (22*98*1200 чи 17*78*1200) по ціні 150 Євро. Середня ціна реалізації палетної заготовки першого класу, найвищої якості, який реалізовується в Європу, склала в 2013 році 91,3 Євро. Різниця між вартістю продажу в Україні та реалізацією Європейським споживачам складає 58,7 Євро, а це по теперішньому курсу - 880 гривень на одному м3 продукції.

Не важко порахувати економічно обґрунтовану вартість метра кубічного палетної заготовки, виходячи з ціни реалізації експортеру.

Обрахунки проведемо на прикладі одного траку. Один трак доставляє європейській компанії в середньому 40,544 м3 за ціною 150 Євро, що складає 6081,6 Євро за фуру. В результаті транспортування здійснюються витрати на транспортування (1100 євро – така ціна доставки грузу з будь-якої точки України, в будь-яку точку центральної Європи) та 100 Євро митних витрат. За їх мінусом ми маємо 4881,6 Євро – це реальна собівартість однієї фури на складі ДЛГ України, поділивши на об’єм продукції в одній фурі (40,544 м3) ми отримаємо 120,4 Євро/м3 – реальна реалізаційна вартість метра кубічного палетної заготовки для євро піддонів.

Що ж ми отримуємо в реальності на сьогоднішній день? Лісгосп в середньому завантажує в трак 40,544 м3 заготовки, хоча обліковують лише 35,744 м3 і по неймовірно заниженій ціні 91,3 Євро. Таким чином, вартість однієї фури складає 3263,42 Євро. Якщо ж порівняти її з реальною середньою вартістю фури, то різниця складає 1617,58 Євро. У відсотковому відношенні вартість втрати складає 32,4%. Це вартість втрати ДЛГ на одній експортній машині в 2013 році.

Це кошти, які осіли в кишенях посередників та корумпованих чиновників. Такий механізм, показує практика, працює по всій Україні, в кожному лісовому господарстві, в кожному лісгоспі. Відсоткове співвідношення могло коливатися, але загалом сума рівна 33% грошових коштів офіційних звітів лісгоспів по палетній заготовці не надходила в державний бюджет. Де були контролюючі органи? Де була Рахункова палата і КРУ? Чому всі скаржаться про занепад галузі, а в той же час роблять вигляд сліпців? Де були органи СБУ та Прокуратури?

Не складно вирахувати, поділивши загальний об’єм експорту на середній об’єм одного траку, що в 2013 році Волиньліс відправив 1546 вантажів з палетною заготовкою. Втрата держбюджету складає 1546*1617,58=2 500 778,68 Євро або 26 258 176,14 гривні. Вражаючі цифри. Про який рівень корумпованості галузі можна говорити, якщо лише один з багатьох видів діяльності даної галузі в одному регіоні щорічно приносив державі збитків у 26 мільйонів гривень. Хто ті хвалені чиновники та управлінці, їхні заступники та головні бухгалтера, які дозволили через свою халатність, буйдужість та продажність втрачати державному бюджету колосальні кошти. Чому вони рахували так, ніби ми ще живемо в часи радянського союзу, коли рахували не так як вигідно економічному розвитку, а так як вигідно звітам?

Міф третій: Про ефективність господарювання ДЛГ України у сфері переробки.

Якщо державні підприємства не вміють ефективно реалізувати продукцію, а чи потрібна їм взагалі переробка? Як виявилось – ні.
Виробництвом та реалізацією продукції приватний підприємець буде займатись значно ефективніше, ніж державне підприємство.
В Європі жодне лісове господарство не займається виробництвом продукції, їх основна мета – ефективна реалізація кругляка лісу та догляд за лісовим господарством.

Переробка – це «нововведення» саме Волинських лісівників на чолі з колишнім начальником управління лісового господарства Колісником Б.І., який переконав займатись переробкою на всеукраїнському рівні. Саме підрахунок результатів переробки привів до корупційної схеми, яка реалізовувалася безпосередньо під керівництвом Колісника Б.І., схема, що мало що не знищила лісове господарство Волині. Докази нижче.

В 2013 році підприємства ВОУЛМГ реалізували на експорт 55200 м3 палетної заготовки. Для виготовлення метра кубічного заготовки необхідно 2,2 м3 кругляка, тобто загалом підприємствами було перероблено 121440 м3 лісу. Все гарно, все по-плану, але тут пазл не склався. Розвінчуючи міф про пилений та заліковий розмір, ми вирахували, що втрати сировини складають приблизно 13% і тому лише по документах було реалізовано 55200 м3 лісу, а фактично на 13% більше – 62376 м3 продукції. Різниця склала 7176 м3 палетної заготовки. Для її виготовлення за державними стандартами потрібно було 15787,2 м3 кругляка. Майже 16 тисяч м3 реального лісу, який необхідно було вирізати, щоб виготовити над норму палетної заготовки. 16 тисяч м3 лісу, що не пройшли жодного обліку, 16 тисяч м3 лісу, які за безпосереднім указом директорів лісгоспів і під їхнім контролем були вкрадені у Волині, вкрадені в держави, вкрадені з під носу людей.

Якби всю деревину, яку використали на виробництво паллетної заготовки пустити на аукціон за середньою ринковою вартістю 300грн., то б сума від реалізації кругляка склала 137440м3*300=41232000 грн. Сума грошових надходжень від реалізації палетної заготовки в 2013 р. склала 53000000 грн.. Різниця складає 11685480 грн. Але якщо підрахувати навіть мінімальну суму затрат на виробництво палетної заготовки, стає незрозумілим бажання наших лісгоспів займатися переробкою власної сировини. Так витрати на виробництво палетної заготовки в 2013 р. склали 55200*420=23184000 (420грн – середня вартість виготовлення м3 палетної заготовки серед підприємців Волині) це без врахування витрат на утримання адміністративного апарату. Саме бездарність та необґрунтованість державної переробки є причиною того, що державні лісові господарства збиткові у своїй діяльності. Звідки і випливають низькі зарплати працівників, застаріле обладнання і ряд інших проблем. А якби лісові господарства займалися своєю роботою і відмовилися від переробки кругляка лісу, то б лише за 2013 рік отримали валовий прибуток 41232000 грн. і це лише від реалізації кругляка для палетної заготовки.

Руйнування міфів.

Щоб подолати корупцію в сфері лісового господарства – варто зробити лише декілька простих кроків:

1) перейти на європейські методи обліку ціни і розмірів заготовок. Відмовититись від системи пилених та залікових розмірів на користь реальних розмірів по-європейських стандартах.
Підвищити ціну паллетної заготовки до економічно обґрунтованої – 120 Євро/м3.

2) Сворити ВАТ. На базі всіх переробних структур ДЛГ створити ВАТ з переробки кругляка лісу.

3) Терміново КРУ, Прокуратура, СБУ, Стандартметрологія повинні перевірити норми використання круглого лісу на м3 експортної заготовки 1 сорту. За різними даними на даний момент при нормі 2,2 м3 лісгоспи витрачають близько 3,2 м3 кругляка для виготовлення м3 палетної заготовки.

Перша схема в галузі лісового господарства викрита. Тепер під пильним контролем громадськості відповідним органам варто викорінити функціонування даної схеми та забезпечити пряме надходження коштів в державний бюджет. Це лише перше розслідування в сфері лісового господарства.

Ми вже задалися питаннями щодо посадки лісу, будівництва лісових доріг, здачі в оренду лісових угідь, закупки від «правильних фірм»: пального, пил, важливих послуг, утримання «лісовичків» магазинів, бару «Колиба», повірте, бандитська схема переробки палетної заготовки – лише 10% корумпованого механізму та фінансової імперії колишнього лісівника. Далі буде.

P.S.: Керівництво ВОУЛМГ в особі Мазурика В.В. та керівник Агенції лісових ресурсів Черняков В. ознайомлені з результатами цього розслідування, з їх слів, вони прийняли конкретні міри щодо усунення порушень і наповнення державного бюджету.

Ігор Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 58
Волинь Показати IP 1 Травня 2014 18:00
Непочатий край роботи у викритті злочинних банд, котрі грабують народ України. У кожній державній установі аж кишить тими казнокрадами. Передайте матеріали в прокуратуру для притягнення злочинців до заслуженого покарання і відшкодування вкраденого. Слава Україні !
Maryun Показати IP 1 Травня 2014 18:16
А далі...вони роблять те, що й робили. Зупинились, буквально, на тиждень.
ліс Показати IP 1 Травня 2014 18:21
ще не вечір
Чорний лісоруб для Показати IP 1 Травня 2014 19:32
Поскільки в лісовому господарстві обліку підлягають пеньки зрізаних дерев на протязі останніх трьох років, то потрібно відповідним органам( прокуратурі, міліції, лісовій інспекції..іт.д.) зробити ревізію по суцільних та вибіркових санітарних рубках де і є найбільше зловживань. Переруби перевищують в три рази. Ось тут і вся крадена сировина.
Лісоруб до Чорний лісоруб для Показати IP 2 Травня 2014 18:48
Перевірте усі зрубані суцільні та головні рубки там порушень на міліони гривень особливо на Любешівщині.
Олесь Показати IP 1 Травня 2014 19:54
Все це в1рно. Але , насправд1-ракова пухлина значно быльша - Приклад ( не др1бний, але типовий)- К. Каширський р-н. С.Стобух1вка. Маса- (десятки ) пилорам-("п1дп1льних"). Палети г1ганськими стопками лежать на майданчику, де мае будуватись школа. Величезны фури колонами 1дуть до кордону. Грош1 йдуть у кишеню. Система працюе 1 сьогодн1! На якому етап1 вкрадений л1с перетворився на палети з документами? П1д маркою яко1 кол1сниково1 ф1рми? Паркет? ( Оф1с поряд з корабликом) - Чи ще 5-10 зареестрованих за т1ею ж адресою? Система вибудовувалась роками. Тотальна корупц1я, Не т1льки грошима. Л1сгоспи будували владцям нерухомысть, в рахунок взаемозал1ку.В маневичському р-н1 Колысник - Ребер( бувша голов бух Волиньл1су) побудували завод, що виробляе евробрус. Скылики будинк1в з необл1ковано1 сировини п1шло "нал1во"? Прокурори, менти - у ранз1 1-2 зам , отримували дач1, будтнки з брусу , "п1д ключ" -на халяву-( Ясельський, наприклад,- у К1верцях 1 на Свитяз1-хто ж його,(кол1сника ) зачепив би тод1? При таких оборотах купати -( ще й за рахунок краденого л1су ВС1х - не проблема. Ц1каво, а на нову -стару команду грошей хватить?. Боюся що так. БЮТ грош1 теж любить1
слідчий до Олесь Показати IP 1 Травня 2014 21:00
якщо Уніга і його команда, що кришує весь Ковель сам не посадить всіх причетних директорів і К. значить не відмиється або не хоче мити руки від взяток К.:( нагадую в Колодяжному також має свій завод!!!), Давайте підкупні службовці міняйтесь і міняйте реальність віртуальну на сьогодення - майбутнє щире і порядне ваших дітей. Час ублюдства закінчився- поховайте свої смішні "кубики""лексуси""bmw" і звичайно мерси. Просто скажіть собі : " Я інший , я змінюсь!" і не робіть моду один перед одним- вже старо і смєшно! ЗА РОБОТУ З ПОНЕДІЛКА!!!!
лісовичок Показати IP 1 Травня 2014 21:05
Результат: на грудях Колісника сяє три ордени "За заслуги". Виникає запитання: "за заслуги" перед ким? перед Батьківщиною, чи прокурорами, злодіями і бандитами, які покривали ці злочини!?
дописувач Показати IP 1 Травня 2014 21:16
Ну схеми порозкривали і у лісгоспах і на митницях... а гроші щось у бюджеті так і не з'являються?!:) Не має бажання цього дослідити, розказати все народу?:) Людям багато інформації за останній час надали, а результат? Маєтки чинуш розграбили і тиша, а збирались на користь громади, а що вийшло?! Нові хапуги прийшли от і все!!!
до до дописувач Показати IP 1 Травня 2014 21:37
ти про Бойка, який рветься в піджак Колісника і його прихвостня Литвинчука, що вчора в неті про себе правду взнав? Бойко хоче стати гол інженером Волиньлісу -сміх!!! він навіть в своїй фірмі Антон не може ладу дати( якби Климчук з барської руки не скидав йому бюджетні кошти на впорядкування парку, то і того не мав би. В цього пройдисвіта всі замашки Нєгодяя) . Прохання журналістів розвідайте про цих негідників : Бойко і Литвинчук А. , щоб по якихось там смішних квотах до влади знову не потрапили негідники!!!!( попередньо створили липову асоціацію деревопереробників, в яку ніхто порядний і не входить!!!) . І Мазурику було би легше працювати, а не воювати з ними. Йому ще є там кого на чисту воду виводити( Ляховичі, Ребари,Васютники,Родіони,Жмурки,лжеекономісти і лжебухгалтера)
Аркаша Показати IP 1 Травня 2014 23:13
Він мій
і до Олеся Показати IP 2 Травня 2014 04:36
ДО Стобихівки К-Каширсього р-ну Колісник не причетний. Запитайтеся в лісничих
еколог до і до Олеся Показати IP 2 Травня 2014 06:52
А чого колісник не сидить?
сбу до і до Олеся Показати IP 2 Травня 2014 06:59
знаю, це сбу і прокуратури вотчина
!!! Показати IP 2 Травня 2014 13:53
Америку відкрили!!!!! Всі правохороні органи знали про це давним давно.
сбу і прохурой до !!! Показати IP 2 Травня 2014 16:00
мля буду Нежнали
нз Показати IP 2 Травня 2014 23:46
Написано - то гарно, але писав дол...об. - ціна 150 евро хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаахах - норма 2.2 ще більше хахахахахахахахахахахахахахахахахахаха, через те, пилорамний барига вжитті не буде тобі пропускати деревину 14-19 і твердолистяне різати НЕ Буде, а лісгоспні цехи ріжуть. - за пилений та заліковий ЧАСТКОВО згідний 3мм забагато, але це приписано в гостах - правда ще в Радянських, але Україна поки що, своїх немає. МОВИ БАГАТО А СУТІ МАЛО. Всім РЕСПЕКТ
для до нз Показати IP 3 Травня 2014 14:23
коментар було видалено
Анонім до нз Показати IP 3 Травня 2014 16:32
ви відстала особистість, якщо про радянський гост згадали, напевно пора вам мінятись
ПО СУТІ Показати IP 3 Травня 2014 08:53
КОЛІСНИКА ВЖЕ НЕМА . В ГАРАЗДЖІ ДОСИХ ПІР ДУБ ЦІЛИМИ ГЕКТАРАМИ ВИРІЗАЮТЬ.ПРИІДЬТЕ ПОДИВІТЬСЯ ХТО ТАМ ЛАПУ МИЕ
українка Показати IP 3 Травня 2014 13:17
Все це загальнонародне добро, а ми цього не доганяємо, боротися з цими злодіями треба, бо вони крадуть в нас. коли ми це зрозуміємо. Одиницям йде в кишеню та до хат... Це все наше добро...
українка Показати IP 3 Травня 2014 13:23
Держава-це народ України. Не 1000 чоловік, які себе царями і царицями уявляють. Бюджені установи- власність народу і все , що незаконно прихватизували. Не будьмо дуполизами ......
лісник Показати IP 3 Травня 2014 14:18
коментар було видалено
правда Показати IP 3 Травня 2014 14:36
в гаразджі вирізають дубі гектарами яким по 100 _250 років..це е злочин перед народом і зараз ріжуть і без колісника
друг до правда Показати IP 3 Травня 2014 14:46
і будуть різати бо до корита прийшли голодранці і незнають скільки будуть їсти з нього а варвать треба хто його знає чи буде ще у них така можливість.
інженер Показати IP 3 Травня 2014 15:33
*** Звичайно крали всі безбожно аж занадто не гребували нічим а головне що за свої діяння і промахи завжди шукали цапа відбувайла а якщо і хтось пробував озватись то зразу попадав в немилість і рано чи пізно ішов з роботи.1 Залікові і розпиловочні розміра є були і будуть-це фактична вимога споживача як би по таких розмірах відправляли тільки ЛГ то безумовно було б зловживання але так само і відправляють і приватні фірми і для них існують аналогічні вимоги щодо залікового і розпиловочного.2тов.І Семенюк недасть на питання відповідь що робити з сировиною на яку немає споживача-скажете нерізати-варіант але є матеріали лісовпорядкування де на 10років пораховані податок.З чого платити зарплату працівникам защо будувати рекреаційні пункти ітд.Мабуть доцільніше було б ЇЇ переробити як віддати запівдаром баригам от і є незадоволені типу Белиці і к.3 Нехай тов І Семенюк поцікавиться у п-ців по якій ціні вони експортують заготовку не думаю що Колісник їм вказує що кому і заскільки продавати.4 Щодо норм то є певні запитання п-ць ріже заготовку на лєнтночних пилах і має норму 2,5 але європа заготовки з лєнти нехоче а ЛГ ріже на многопилах і відповідно норма 2.8-3.А якщо є факти збільшення норми то це не вина Колісника а розхлябаність керівників ЛГтому що ліс треба перед подачею в цех сортувати по діаметрах,переробити горбиль і т д.5 Чого нова влада яка прийшла не продає заготовку по 150євр?чого консалтинг доїть ЛГ дальше?чого деректора ЛГ які крали безбожно працюють........................
ігор2 до інженер Показати IP 3 Травня 2014 16:28
поясню: приватні перекупщики всі відправляють за кордон 22'98'1200 або 22'145'1200 , хоча пилено 23'100'1200 і відповідно 23'143'1200 - це дійсно так!!! і відповідно лісгоспи і приватники так ріжуть всі!!!!! Але європейці дійсно купують22'98/143'1200 завжди!!! тому резонно буде вияснити фізичним методом експерименту на кожному виробництві, скільки реально потрібно кругляка на 1 м3 заготовки для експорту!!! повірте ви всі будете дико здивовані , що аби в 3-м3 війшли!!!! А сортування: це блеянння, в наших реаліях( відстала інфраструктура не дасть це зробити, в рідких виключеннях)! Так можливо зависив ціну автор: реальна ціна на складі лісгоспів повинна бути 110 евро по фізичному розміру або по заліковому як звикли +13%= 124,3 евро!!! і всі будуть щастливі і ніяких не потрібно махань голови на Київ і саме головне 30-40 евро ще залишається посередникам на транспорт і заробіток!!!!! ось така арифметика проста
інженер до ігор2 Показати IP 3 Травня 2014 17:46
пояснюю якщо в цех переробки подати сортовані дрова і під них виставити правильний постав переробити горбиль то норма буде на лісгоспних каліках многопилах 2.7 ПРОВІРЕНО і ПЕРЕВІРЕНОможу поспорити з тобою на 100дол невіриш поідь в любий лг і переконаєшся але готуй зразу 100 баксів.Друге питання як заставити на складі майстра з начальником ліс сортувати.Нажаль в лг дуже храмає служба гол.інж а допомагають в цьому управлінські клерки-хапуги закидають формами і формочками що на виробництво часу невистачає.А нарахунок 13%в лг непроти тільки нажаль цього небуде ніколи.і не в директору справа і не в нач упр.
ігор2 до інженер Показати IP 3 Травня 2014 20:06
2,7 по заліковому??? дуже сумніваюсь!! а от по пиляному 23/100/1200 готую бакси
інженер до ігор2 Показати IP 3 Травня 2014 22:04
бий стрєлу,хочу забрати свою сотню
ігор2 до інженер Показати IP 3 Травня 2014 23:13
відповідь чекаю: як рахуємо по пиляному чи заліковому ? в яких цехах покажеш? " бий стрілу"
інженер до ігор2 Показати IP 4 Травня 2014 09:48
рахуєм по факту(пиляному)лісгоспів багато їдем туди де пиляють мінімум 350 куб заготовки в місяць але сотка з тебе зразу.
антоха до ігор2 Показати IP 3 Травня 2014 18:13
коментар було видалено
ігор2 до антоха Показати IP 3 Травня 2014 19:13
обійди Посередника
лісничий Показати IP 3 Травня 2014 16:30
А хто за фахом автор Ігор Семенюк? Економіст, інженер лісового господарства? Підкажіть, хто знає. Завчасно дякую. Я йому щось цікаве підкажу по питаннях розслідувань.
волинь Показати IP 3 Травня 2014 16:45
Ігор- за освітою економіс- аналітик. Пояснення: лісова освіта це міф ( вас вчать вирощувати і доглядати), а переробляти і продавати повинні не люди з лісовою освітою!!!( доречі в лісотехнічному- продажному університеті крім застарілого навчання і протирання штанів заочно) нічого і невчать. Продавати повинні менеджери цинічні і розумні!!! тоді ви лісники( яких сильно поважаю) всі будете гарно заробляти і лісу буде вдосталь!!!! ці менеджери не повинні знати про вирощування- тільки як рентабельно переробити і як найкраще продати!!!
длг до волинь Показати IP 3 Травня 2014 18:06
довожу до твого відома що в длг працюють люди з різними освітами не тільки лісовою......а біда в тому що в лг і управлінні одні цинічні менеджири які думають як вигідніше продати але собі....
1 до длг Показати IP 3 Травня 2014 19:00
тому і відбулась зміна на циніка замість Хама-безпрєдєльщіка!
Петро Показати IP 3 Травня 2014 21:28
Дуже прикро, що моєму рідному Поліссю заподіяно так багато шкоди, просто жах, ЛЮДИ СХАМЕНІТСЯ, ЗЕМЛЯ ВАС НАГОДУЄ, НАПОЇТЬ, АЛЕ ВОНА САМА СЕБЕ НЕ МОЖЕ ЗАХИСТИТИ, але коли почне захищати, то чи буде варто тоді людині жити на землі!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 4 Травня 2014 12:25
Так зване розслідування виконане досвідченим крадієм лісу або під його диктовку, однобоке і абсурдне з будь-якої точки зору. Маніпуляція цифрами. Впродовж багатьох років недолугим найвищим керівництвом держави лісова галузь ставилась в такі умови, що без експорту заготівок на палети десятки тисяч людей отримували б зарплату пнями, дровами або прищіпками для білизни (щоправда, галузь їх вже не виробляє). Усю цю багатосторінкову діарею з таблицями і діаграмами можна замінити одним коротким реченням: в державі немає своїх ГОСТів і ми користуємось в цьому відношенні ще брежнєвськими документами. І не лише на лісопродукцію, а на все: ковбаси і м’ясопродукти, молоко і молочні продукти, консерви, навіть питну воду (ГОСТи 1982 року). З іншої сторони, зі стовідсотковою впевненістю можу заявити, що примітивну «кампанію» проти Богдана Колісника організували ті, хто хоче безперешкодно красти ліс. Хоч він далеко не святий, але це окрема розмова. Тому мушу розчарувати «економіста-аналітика»: з цієї «лісової кампанії» вийде пшик. Як на мене, в галузі все треба починати з крадіїв лісу. Чому? Згідно звітної річної доповіді Колісника 2012 року, в області функціонували 610 приватних пилорам. Станом на 1 березня нинішнього року їх вже нараховується 819!!!! Це – державні цифри!!! Наприклад, в К. - Каширському районі - 127, Маневицькому - 122, Ківерцівському - 99. В «лісових» районах в кожному селі по 15-30 пилорам. В селах Стобихівка (К.Каш.) і Залізниця (Любеш.), понад тридцять пилорам. Це по даних, які можна взяти в начальника відділу Войцеховського в управлінні лісового господарства області чи в обласному управлінні статистики. Чи навіть в голови сільської ради. Виходячи з цього, є лише одне запитання: де вони беруть ліс? А вони експортують понад третину волинської деревини. Запитання будуть??? Нехай би «аналітик» Семенюк розпочав своє «розслідування» саме з цього боку, а тоді саме собою все стає ясним, як світлий день. Куди не кинь, все треба починати з держави (ціни на деревину, аукціони, ОХОРОНА лісу, суворі закони покарання за крадіж лісу, відокремлення лісорозведення від лісокористування і переробки деревини і ще десятки нюансів, детальний перегляд і зміни Лісовому кодексі держави). І не допустити в галузь циніків, інакше справді на Волині залишаться одні кущі. А починати «розслідування» з палет рівноцінне хірургічній операції по видаленню гланд через задній прохід.
лікар до Анонім Показати IP 4 Травня 2014 15:27
100%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
політик до Анонім Показати IP 4 Травня 2014 16:07
шановний великий чоловік!!! ви так писали ніби зібрали всіх на нараду, і всі мовчать і послухавши вас вірять і ідуть робити ваші вказівки. Крадіїв немає серед переробників- є покупці краденого серед переробників це факт. Ви пропонуєте відвернути увагу від грошового потоку що крався і зайнятись ловінням відьм : Крадіїв. Це так завжди кажуть коли на злодію шапка згоріла. Всі лісники вимушені бути крадіями в лісі- такий наказ постійно йде з Головного кабінету. Ніхто з переробників не ризикне їхати в ліс без згоди лісника чи директора лісгоспа - ніхто( за виключенням дибілів). Тому переробник сидить тихо , лісник сам все зробить і переробнику 100 грн якщо сам забере підготовлене лісником або 200 грн якщо лісівник привезе!!! от і вся система Крадіів! Ви шановний самі на себе наговорили! Семенюк задів за нутрощі хибної схеми переробки і приписок, недбальства і самообмана! Викрита схема показала, що в лісгоспах діяла система приписок і махінацій і керували нею з Волиньлісу!!! Уявіть собі, якщо бухгалтера з повинною напишуть , що в лісгоспах не перероблявся ліс взагалі!!!! вони тільки на паперах це робили , а свідомо розвозився по всіх вами описаних пилорамах і там перероблявся!!! а ви тільки займались списанням!!! і вигадуванням затрат !!!! повний Аншлюз!!!! Мало того готівкою підприємцям або лісом рораховувались!!!! Це Державна політика???? Купіть собі парабелум .... всі директора.... зробіть люстрацію....
Анонімус Показати IP 4 Травня 2014 15:40
Третина деревини??? Ааахахах... Поясніть, Анонім, яким чином таку кількість можна вкрасти??? Чи у лісі працівники сплять цілодобово??? А тим часом, крадії виносять непомітно той ліс?)))) З подачі системи- ваші "крадіжки"... Отже видаляйте свої гланди через Ж...у!
не політик Показати IP 4 Травня 2014 17:13
А "політик" зовсім неграмотний. Хоч би коми поставив. Очевидно, крадій лісу. Купи собі парабелум, якщо боїшся красти.
до до не політик Показати IP 4 Травня 2014 17:35
розсмішив чудо
інженер Показати IP 4 Травня 2014 18:24
втому то і біда наша що всякі аналітики педагоги музиканти розуміются на переробці на тому як посадити та виростоти ліс і всякі вонючки далекі від галузі роблять всякі незрозумілі розрахунки.чому ніхто непише що за пальне друть три шкури які ми продукти споживаєм як працюють жеки.шановні "песателі"давайти робити кожен те в чому він фахівець а з лісом нехай розбираются лісники.
правник до інженер Показати IP 4 Травня 2014 19:00
якщо дати лісникам переробляти ліс, то буде те що буде при К & К. Ви пишете , як слуга К.
інженер до правник Показати IP 4 Травня 2014 21:42
ти мабуть входиш до числа обіжених бариг які рвутся до дешевої сировини тобі було б мабуть вигідно щоб длг незаймались переробкою
ні до інженер Показати IP 4 Травня 2014 21:47
займатесь прошу, тільки якісно, розкажіть як у бариг за 300 грн куплена сировина перетвориться в прибутки, а у розумних, як ти : Лісгоспи в держави купують ліс ( попенна плата) Увага:30 грн і не має прибутку!!! всі в боргах!! обшарпані працівники !!! стидоття! займайтесь професійно- тому і вийшла ця стаття, щоб покласти край таким , як ви!
реальність до ні Показати IP 13 Червня 2014 11:39
Це відбувається тому, що ДЛГ займаються роботою яка їм абсолютно не властива, будують дороги за автодор, займаються меліорацією за водгоспи та інше. За які ціково кошти вони це роблять?!
Підтримую Політика Показати IP 4 Травня 2014 21:20
Шановні, не смішіть себе! Вся деревина, що викрадається , викрадається з дозволу лісників. Найбільше її вивозять з вибіркових рубок. Після закінчення розробки лісосік лісники ставляють клейма і тим самим підтверджують, що зрубана деревина законна. Пройдіться по лісі, і ви не знайдете жодного самовільно зрубаного дерева, на пеньку якого стояло б клеймо СП. Лісовій галузі потрібне серйозне перезавантаження. Збитки лісу величезні, а відновлення відбудеться не скоро!
шеф Показати IP 5 Травня 2014 10:56
це кінець
антон петрович Показати IP 8 Травня 2014 02:13
Ви і я і ми всі засранці. Нам ВСІМ далеко до Колісника.
лісник Показати IP 14 Травня 2014 18:34
З запізненням прочитав статтю, але "політик" правий на 100%.Це тільки квітки, ягідки будуть потім.
антону петровичу до лісник Показати IP 3 Липня 2014 14:33
Чому захлохла тема? Чим допомогти Мазурику?.Ви бачите хто рветься в керівники галузі- сини колишніх головних бухів,інжів,чому досі не вивітривсмя запах Кінг-конгів і коли зрештою прийдуть нові люди-патрісти?
знаючий Показати IP 1 Березня 2015 19:55
Стали красти ще більш всі діляться гршми чуствють що скоро прийде кінець
анонімний захистник Показати IP 14 Вересня 2015 16:50
з приходом на посаду керівника ДП Волинське лісове господарство друга Колісника до керівництва лісгоспами вертаються хабарники люди режиму януковича. Так на зміну директора ДП Колківське лісове господарство справжнього фахівця своєї галузі Ребаря Ю. С. назначено Рибчинського О. П. котрий вже раніше займав цю посаду при януковичові. Потім він працював директором Ківерцівського лісгоспу де попався на незаконній оборутці з дубом і був звільнений з посади. За що гинули люди на Майдані? Щоб корупціонери і злодії знову вертались до влади? То поновіть і їхнього ватажка Колісника. Він всерівно керує підпільно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus