USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Співвласниця Patio di Fiori: сумніваюся, що нам і половину повернуть

28 Липня 2017 20:02
Ресторанно-готельний комплекс Patio di Fiori був застрахований, утім власники сумніваються, чи страховка покриє хоч половину втрат, які зазнав комплекс в результаті пожежі, пише Волинь24.

“Так, ресторан був застрахований. Але треба розуміти, що ціни, які лягли в основу оформлення страховки, актуальні на 2014 рік – саме тоді ми її оформляли. З того часу долар виріс удвічі. Відтак і витрати на відновлення будуть як мінімум удвічі більшими”, - заявила співвласниця ресторану Олена Пащенко.

Окрім того, як наголошує Олена Пащенко, страховка оформлена на увесь комплекс, включно зі стінами і комунікаціями. Тож повного повернення страхової суми можна було б чекати тільки тоді, якби ресторан був знищений “до нуля”, в тому числі були б розвалені стіни.

“Я бачила акт, який склали страховики. Там, наприклад, зазначено: “пошкоджений холодильник”, “пошкоджений льодогенератор”... Насправді вся техніка, все обладнання, яке було на барній стійці (в епіцентрі пожежі) – знищене! Професійна кавова машина, кавоварка, блендер, музична система, новий касовий апарат... Знищені також система опалення, кондиціювання та вентиляції”, – каже Олена Пащенко.

“А раз є термін “пошкоджено”, то очевидно, що мають намір повертати не всю вартість техніки. Яка й так буде оцінена станом на 2014 рік...”, – додає вона.

До того ж не все обладнання застраховане, адже куплене пізніше, ніж оформлена страховка на готельно-ресторанний комплекс, зізнається власниця.

“Висновок невтішний для нас: сумніваюся, що нам і половину втраченого повернуть”, – каже Олена Пащенко.

Зазначимо, деякі чиновники та бізнесмени взяли участь у флешмобі #я_з_патіо у соціальній мережі Facebook, який розпочав колишній перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Вони написали співчутливі пости у соцмережах з хештегом я_з_патіо та придбали сертифікати на 250 грн, які планують витратити у відновленому ресторані. Проте багатьох лучан обурив флешмоб, адже екс-чиновники і підприємці закликають «скинутися» ресторатору.

Нагадаємо, 26 липня у ресторані була пожежа. Власники зазнали збитків, проте комплекс виявився застрахованим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Кіндрат Панасович Показати IP 28 Липня 2017 21:08
оййоййой бідняжки
Хуберт Показати IP 28 Липня 2017 22:37
Ой-ой-ой. Може пані Олена (раз вона вже так розговорилася) ще розповість а як взагалі той клаптик землі на якому розміщений сорткомплекс Олімпія і ресторан взагалі потрапив до сімейства Пащенків? Яку ціну було замлачено за цю земельку? На яких умовах земельна ділянка була виділена Пащенкам. Нехай розповість усе. Пі.Сі.: спецоперація "підпал" провалена реанімувати її не спомігся навіть Яковлев. І бачте Пащенко в 14-му році не тільки на безневинному луцькому майдані пригав, але й при злочиному режиму почав будувати ресторан)) м-да
Кіндрат Панасович до Хуберт Показати IP 29 Липня 2017 00:53
хоча варто відзначити що при наступній владі цей теперішній режим також буде злочинним :)
Ахванасій до Кіндрат Панасович Показати IP 29 Липня 2017 09:52
Він вже злочинний.Про це вже давно і вголос говорять.
Ольга Показати IP 31 Липня 2017 12:39
Не страховку, а дулю тим олігархам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus