USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Споживчі ціни на Волині в жовтні зросли на 1,2%

12 Листопада 2008 17:10
Індекс споживчих цін у жовтні на Волині зріс на 1,2% порівняно із вереснем. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За даними Держкомстату, Волинь належить до кола регіонів із найнижчими темпами зростання індексу споживчих цін. Зокрема у Полтавській області він становить 0,8%, Запорізькій – 0,9%, Житомирській – 1%, Рівненській – 1,2%.
Натомість найвищі темпи зростання індексу споживчих цін у жовтні спостерігалися на Одещині та Донеччині (2,6%), Харківщині (2,2%), Київщині та Хмельниччині (2,1%).
Довідково:
Індекс споживчих цін (ІСЦ) характеризує зміни у часі загального рівня цін на товари та послуги, які купує населення для невиробничого споживання. Він є показником зміни вартості фіксованого набору споживчих товарів та послуг у поточному періоді до його вартості у базисному періоді.
ІСЦ є найважливішим показником, який характеризує інфляційні процеси в економіці країни і використовується для вирішення багатьох питань державної політики, аналізу і прогнозу цінових процесів в економіці, перегляду розмірів грошових доходів та мінімальних соціальних гарантій населення, рішення правових спорів, перерахунку показників системи національних рахунків у постійні ціни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus