USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Дітям волинських гірників держава заборгувала 100 тисяч гривень

20 Квітня 2014 14:10
Прокуратура області посприяла тому, що дітям шахтарів донарахували стипендію, яку навчальні заклади чомусь забували виплачувати, повідомили у прес-службі відомства.

У Наталії, студентки педагогічного коледжу, батько працює шахтарем більше двох десятків років. А відтак, згідно з чинним законодавством, дівчина має право отримувати стипендію у розмірі прожиткового мінімуму.

Однак про свої пільги студентка не здогадувалася. І лише після втручання прокуратури, довідалася, що має право на удвічі більшу стипендію.

«Був суд. Прокуратура подала в суд на коледж. Тепер вони нам мають виплачувати більшу стипендію. Раніше вона була 550 гривень, а тепер становитиме 1218 гривень», - розповідає Наталія.

Згідно з Законом України «Про підвищення престижності шахтарської праці», студенти, чиї батьки загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві, стали інвалідами І чи ІІ групи, або ж мають стаж роботи під землею понад 15 років, їм гарантовано виплачується стипендія за рахунок коштів Державного бюджету у розмірі прожиткового мінімуму.

Однак, як з’ясувалося, випадки, коли дітям шахтарів у навчальному закладі не виплачують стипендію у належному обсязі, - непоодинокі.

Усі порушення чинного законодавства у Володимир-Волинському педагогічному коледжі виявили лише після відповідної прокурорської перевірки.

У цьому навчальному закладі – 11 студентів-пільговиків. І їхні права на належну стипендію порушувалися навчальним закладом.

«Коли я сюди вступила, то одразу ж звернулася в бухгалтерію, щоб дізнатися чи маю право отримувати підвищену стипендію. Але мені відповіли, що цей закон відмінили. Тому весь цей час я отримувала стипендію у розмірі 550 гривень», - розповіла студентка Володимир-Волинського педколеджу Вікторія.

Але після судових розглядів, підвищену стипендію будуть виплачувати усім пільговикам з квітня 2014 року і здійснять перерахунок заборгованості. Зі слів працівників прокуратури області, 19 позовних заяв у волинських судах студентів-пільговиків задоволені на користь позивачів і їм сплатять борг у сумі 100 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus