USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Син Януковича розповів, як заробив перший мільйон

25 Березня 2011 15:07
Син Президента України Олександр Янукович заявив, що свій перший мільйон він заробив на продажі відеоапаратури та комп'ютерів.

Про це пише Кореспондент з посиланням на газету Бізнес.

"Напевно, мені було б важко робити перші кроки і доводити, чого я сам по собі вартий в житті, будучи сином Президента України. На щастя, шанс почати все самостійно був. До того моменту, коли Віктор Федорович зайняв солідну посаду - спочатку на рівні Донецької області, потім і країни, - у мене вже був досвід підприємництва і свій невеликий капітал, - сказав президент корпорації Менеджмент ассетс компані Олександр Янукович в інтерв'ю газеті Бізнес.

Також він уточнив, що перші гроші заробив, будучи студентом на початку 1990-х. "Як чинили в той час багато хто, їздив за кордон, щоб там купувати, а тут продавати. Відеоапаратуру, комп'ютери, меблі". Але серйозні гроші йому принесли вкладення в будівельний бізнес, а потім і розвиток власних будівельних проектів, зокрема зведення бізнес-центру Столичний. Цими грошима потім наповнився належний Олександру Всеукраїнський банк розвитку, який "працює вже не перший рік, але привернув підвищену увагу тільки зараз", зазначає видання.

Олександр Янукович розповів також, що "зайнявся великим бізнесом і досяг перших успіхів (поява корпорації МАКО, будівництво Столичного були в період правління помаранчевої влади".

"Тоді я пройшов хорошу школу боротьби з бюрократією. Деякі чиновники перевіряли мій бізнес в десять разів більше, ніж належить".

Як пише Бізнес, Янукович зізнався, що пишається своїм прізвищем, але як бізнесменові воно ускладнює йому життя, адже будь-яка діяльність "викликає підвищений інтерес як з боку перевіряючих органів, так і з боку громадськості".

Він зазначив, що деякі ЗМІ приписують йому багато фірм і майна, Олександр відповів так: "Думаю, варто розставити всі крапки над і. Я - президент корпорації МАКО і власник Всеукраїнського банку розвитку. Мій бізнес абсолютно законний, багаторазово перевірений зацікавленими особами. У політику не збираюся. Якщо вірити всім домислам, розміщеним в Інтернеті, то я володію практично всім, що є в Україні; курую всі ключові посади і живу у всіх елітних особняках країни одночасно. Небилиці про мене публікують регулярно. Спочатку вони дратували, тепер веселять. У них уже ніхто не вірить. Більше того, думаючі читачі здатні проаналізувати, кому вигідні ті чи інші "розслідування".

Нагадаємо, що Нацбанк зареєстрував ВБР в квітні 2009 року. До 1 жовтня 2010 року єдиним акціонером фінустанови була Донпостачтара, основним власником якої є син президента України Олександр Янукович.

Раніше повідомлялося, що Янукович, який до недавнього часу контролював 90% ВБР через ТОВ Донпостачтара, має намір напряму стати власником 100% акцій цього банку: у грудні-2010 року він вже отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на придбання понад 50% акцій банку.

Як повідомлялося, Всеукраїнський банк розвитку збільшує статутний капітал на 91%, або на 100 млн грн, - до 210 млн грн шляхом додаткового випуску акцій.

За даними НБУ, до початку жовтня -2010 за розміром загальних активів ВБР займав 138-е місце (349 млн грн) серед 176 чинних банків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus