USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сирзавод оштрафували, хоч Клімчук і не хотів

12 Серпня 2010 17:39
Антимонопольний комітет України оштрафував ВАТ «Рожищенський сирзавод» на 25 тисяч гривень за недобросовісну конкуренцію.
Як повідомляє сайт АМКУ, завод поширював інформацію, що вводить в оману споживачів. Зокрема, розміщував на упаковках спреду позначення «Фермерське» та «Матусине масло».
ВАТ «Рожищенський сирзавод» визнав порушення та зобов’язався припинити неправомірні дії.
Окрім волинського виробника, АМКУ виявило, що ще 11 маслозавдів порушити антимонопольне законодавство.
Виробники спредів та сумішей зазначали вид товару лише на боковій частині упаковки дрібним шрифтом. При цьому, на лицьовій поверхні упаковки свого товару писали назву товару: «Фермерське», «Буське», «Вершкове», «Карпатське», «Балтське», «Сільське», «Легке», «Французьке», не зазначаючи поряд з ними слово «спред». Усі ці назви середнього роду, так само як і слово «масло». Натомість слово «спред» – чоловічого роду.
За висновками спеціалістів комітету потенційний споживач може сплутати товар і придбати його як масло. Адже така продукція на полицях магазинів зазвичай розміщується поряд із маслом.
Окрім «Рожищенського сирзаводу» порушення виявили в ВАТ «Зарічненський молокозавод», ТОВ «Андрушівський маслосирзавод», ДП «Старокостянтинівський молочний завод», ЗАТ «Галичина, ТОВ фірма «Апрель, ТОВ «Люстдорф», ВАТ «Балтський молочноконсервний комбінат дитячих продуктів», ДП «Львівагропродукт», ТОВ «МИГ», ВАТ «Молочник», ТОВ «Тульчинський маслосирзавод» та ВАТ «Решетилівський маслозавод».
Нагадаємо, справа про волинського виробника була затребувана комітетом в обласного відділення. Проти такого рішення виступав голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук на одній з нарад, закликаючи «відізвати» справу проти місцевого виробника.
Проте, згодом Клімчук таки мусив визнати, що претензії антимонопольників щодо сирзаводу були об’єктивними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus