USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ситуацію на будмайданчиках Волині контролює лише одна людина

31 Липня 2008 16:02

Будівельна техніка на Волині в більшості випадків відпрацювала нормативний термін експлуатації. Про це 31 липня під час наради з питань стану промислової безпеки охорони праці на будівництві розповів начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області Кузьма Іванов, - інформує репортер «Волинських Новин».
Загалом будівельна галузь займає друге місце за кількістю смертельних випадків після вугільної як по Волині, так і в Україні загалом. За перші шість місяців 2008 року в області було зареєстровано п’ять смертельних випадків на будівництві або ремонтних роботах. За словами пана Іванова, основними причинами цього є низький рівень організації виробництва, допуск до роботи посадових осіб низької кваліфікації з питань безпеки праці, а також недостатній рівень фінансування заходів по безпеці праці. Тепер фінансування становить менш ніж 0,5% від загального обсягу коштів, які виділяються на будівництво.
Великою проблемою також є спрацьованість кранової техніки, а це - додатковий фактор у збільшенні смертельного травматизму на будівництві. «А контроль за дотриманням норм на будівництві у Волинській області взагалі проводить лише одна людина», - сказав пан Іванов.
Як зазначив начальник управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Волинській області Григорій Стахів, середня тривалість лікування травмованих працівників на будівництві зросла, в порівнянні з минулим роком, з 27 до 35 днів, що є дуже невтішною статистикою.
Однак, як відзначив пан Стахів, допомога постраждалим працівникам та їхнім сім’ям проводиться. І в першому півріччі 2008 року на ці потреби вже виділено 1,7 мільйони гривень. Загальна кількість травмованих та утриманців на обслуговуванні фонду становить 5137 чоловік. І як зазначив начальник управління Фонду, зменшення травматизму в свою чергу зменшить податкове навантаження на підприємства, що працюють у будівельній галузі.
Довідково:
Під наглядом теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області перебувають 194 підприємства та 1305 об’єктів. За недотримання норм до адмінвідповідальності притягнуто 182 керівники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus