USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Торік «за бугор» поїхало 5 тисяч тонн волинських ягід

19 Лютого 2009 15:58
Упродовж 2008 року з Волині було вивезено за кордон понад 4,8 тисячі тонн природних лісових ресурсів місцевого значення. Про це «Волинським Новинам» 19 лютого повідомили в Держекоінспекції.
За даними Держекоінспекції в області, торік із Волині на експорт пішло понад 4,8 тисячі тонн природних лісових ресурсів місцевого значення, а саме: ягоди чорниці, бузини, ожини, журавлини, горобини, шипшини та ягоди брусниці , які завдяки своїми цілющими властивостями користуються попитом за кордоном.
Довідково:
Жителі Волинської області традиційно займаються збиранням різних ягід, які включають до свого раціону харчування. Саме з використанням продукції лісу пов'язані підвищені дози внутрішнього опромінення населення, яке проживає на радіоактивно забрудненій території, і, насамперед, на Поліссі.
Тут доза внутрішнього опромінення, одержувана сільським населенням від споживання харчової продукції лісу, становить від 35 до 50% дози, одержуваної від усього раціону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus