USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Три пальта в Медведчука та 97 компаній у Марченко: кум Путіна оприлюднив космічні статки

25 Травня 2020 08:59
Віктор Медведчук – кум Путіна та нардеп від «Опозиційної платформи – За життя» – подав електронну декларацію за 2019 рік. Заробив політик 61,6 мільйона гривень, більшість з яких отримав як зарплату або дивіденди від фірм, власницею яких є його дружина – Оксана Марченко.


Яке цінне майно та які статки задекларував політик, розбирався 24 канал. Відповідні відомості з’явилися на сайті НАЗК 24 травня.

Декларація Віктора Медведчука містить сотні позицій, тож журнаісти лише найголовніше та найцікавіше.

Нерухомість і транспорт:

– 6 ділянок землі є у Медведчука, 11 – у Марченко.

– Оксана Марченко також має 3 будинки, тоді як її чоловік лише 2.

– Транспортний автопарк родини: у Медведчука – вісім автомобілів марок BMW, Mercedes, Toyota, Renault та MAYBACH. У Марченко, звісно, більше – 11 машин.

Особливо цінне рухоме майно:

– Понад десять наручних годинників елітних брендів (як-от Rolex, Breguet, Vacheron Constantin) має Медведчук, і ще приблизно два десятки – його дружина Оксана Марченко.

– У Оксани Марченко – сотні ювелірних виробів брендів Cartier, Dolce and Gabbana, Graff, Bulgari та інших.

– Депутат задекларував чимало дорогого одягу, серед якого 17 костюмів, три кашемірових пальта Dolce and Gabbana, дві хутряні дублянки від Brioni та Lanvin, і, звісно, запонки з дорогоцінним камінням.

– Перелічити одяг Оксани Марченко нереально. Відзначимо хіба 34 сукні Dolce and Gabbana.

З «хатнього» та повсякденного:

– Апарат вакуумного масажу LPG,

– 14 перських килимів і 10 італійських,

– 18 люстр і 7 антикварних годинників,

– Меблі Provasi і Marge Garson.

Книги, ікони, картини

Віктор Медведчук полюбляє читати – особливо, рідкісні та цінні книги. У його декларації, зокрема, містяться такі:

– Фрагмент Біблії Гутенберга 1455 року.

– Рукописне Євангеліє XV століття,

– «Апостол» Івана Федорова 1574 року,

– «Граматика» Мелетія Смотрицького 1648 року,

– «Опис України» Гійома де Боплана 1660 року.

Також у декларації вказані колекції книг від XVII до XX століть, загалом яких – понад 8 тисяч.

Не оминув увагою політик і образотворче мистецтво. Він має 110 картин російських художників, 80 – українських, 24 картини європейського живопису, 201 – суто закарпатських майстрів, і ще 115 картин сучасних художників.

Окремо в декларації значиться колекція ікон XVII – XX столітть (227 штук).

Доходи Медведчука: політику найбільше платить його дружина

Медведчук заробив 61,6 мільйона гривень

У 2019 році загальна сума доходів нардепа – 61 мільйон 600 тисяч гривень. Що цікаво, зарплата з ВРУ там займає незначну частку.

Найбільше грошей Медведчуку принесла кіпрська компанія Ventolor Holding Limited:

– 33,4 мільйона гривень премії,

– 21,9 мільйона гривень винагороди.

А власницею фірми у цій же декларації вказана дружина політика – та ж Оксана Марченко.

І це не всі гроші, які надійшли Медведчуку від компаній Марченко: ще 4,8 мільйона гривень значаться як «зарплата» Медведчуку від фірми «Гармонія».

Оксана Марченко – власник 97 фірм

Оксана Марченко задекларувала 258,6 мільйона гривень дивідендів від кіпрської компанії Tumillon Investments LTD. Загалом, вона досить активна бізнеследі:

– У декларації під пунктом «юридичні особи, трасти або інші утворення, кінцевим бенефіціарним власником яких є суб’єкт декларування або члени його родини» в Оксани Марченко – 97 компаній.

– Причому зареєстровані вони у цілій низці країн: Україна, Росія, Кіпр, Віргінські острови, Маршалові острови, Болгарія, Сент-Кітс і Невіс, Велика Британія, Мальта.

Є компанії у Марченко і в Криму. Зауважимо, що в декларації вони значаться, як зареєстровані в Росії.
Одна з компаній Марченко, яка зареєстрована в Росії, але розташована в Криму

Хто такий Віктор Медведчук: дивіться у відео
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Остап Вакарчук Показати IP 25 Травня 2020 09:38
Вас що жаба давить? Кому яка справа може бути до людей, спроможних розкрутити та вести крупний бізнес, а не торгувати помідорами чи цибулею з огірками на ринку, більше того щей місця свого не мати тобто контейнера. Особисто мені до д*пи, чим Медведчук займається чи його дружина Оксана.
Че до Остап Вакарчук Показати IP 25 Травня 2020 11:16
От того ми, як держава, 30 років у сраці і не можемо з неї вилізти. Бо таким як ти і тобі подібним все до дупи. Навіть, те, що тебе 30 років найо...ть такі як медведчук.
Народна прокуратура Показати IP 25 Травня 2020 09:44
Ну, розумію фірмиі земельні ділянки, навіть 19 автомобілів (хоча для чого? Рагульство якесь), але звідки у цього щура книги 15-17 століть? Вони ніяк не могли бути у приватних колекціях. Якась сволота вкрала з музейних фондів, а ця (Медведчук) - загребла у свою нору. Ось рівень нашої "еліти" -не сприяти створенню світових шедеврів, а рощзтягувати вже створене по своїх хуторах. Такий же і Ющенко був
Бульба до Народна прокуратура Показати IP 25 Травня 2020 13:22
Повне нівелювання приватної власності!! Пережиток комунізму де все цінне нічиє!!! І треба в людей все видібоати і між всіма гнилими лодарями поділити!! Бо хто чесно заробляв і тяжко працював щоб щось мати мав бухати , ніхера не робити??? А якщо я купив картину, яка через місяць буде коштувати міліон??? Мені що її теж віддати укаїнцям щирим??? Ось мені у спадок перейшли твори мистецва, я теж не маю права ними володіти!!!????
я Показати IP 25 Травня 2020 10:15
нас, українців, обкрадають і вбивають з 4-х сторін бідьше 1000 років, а ми того не розуміємо.... і вже не зрозуміємо.... Ми українці, не розуміємо, що таке нація, країна і як потрібно берегти свою культуру, мову, країну, батьків....Ми стали підкупні, зрадливі, не далекоглядні, брехливі і т.д. і т.п. Ви тільки гляньте на електронні декларації тих, що при владі.... то так ми дозволяємо обкрадати нас , українців від сільського голови і Презедента....
до я Показати IP 25 Травня 2020 11:29
так є ....тільки глянути на електронні декларації тих, що при владі були і є в УКРАЇНІ-руїні 30 років.... то так ми дозволяємо обкрадати нас, українців сільським головам і до Президентам....
Справедлива Показати IP 25 Травня 2020 12:28
Прочитала лише заголовок. Ніколи не читаю статті про шалені статки олігархів та космічні зарплати окремих персон! Лише скажу: НЕХАЙ ПОДАВЛЯТЬСЯ!
Народна прокуратура Показати IP 25 Травня 2020 12:40
Ви були б ще більше здивовані, якби декларації подавали усі українці. Повірте, великими статками невідомого походження володіють не лише представники влади, а й їх міньйони - представники політичних штабів, замовні соціологи і політологи, журналісти і.т.д. Зрештою, величезна кількість офіційно безробітних побудували "хатинки", придбали дороговартісні авто і т.п. Це, звичайно, в нашій країні не заборонено, але влада не прилітає з Місяця, прийшови в органи влади з цих "тіньовиків", люди продовжують жити і діяти так, як звикли до цього і дітей виховують так само. Найбільший внутрішній ворог українця не людина з іншими політичними поглядами, а хуторянство. Гарним уроком зневажливого ставлення до держави і її інституцій була втрата Криму, коли ті, хто за вкрадені гроші придбав маєтки на південному березі, враз їх позбувся, внаслідок російської окупації
Анонім Показати IP 25 Травня 2020 13:04
Виявляється, кгб за собачу службу буває дуже щедрим
Бульба Показати IP 25 Травня 2020 13:11
Укаїнці мусять поважати успішних і заможних людей!!! Вони задекларували статки!! Супер!!! У мене інше питання)))?? Де декларації Судді конституційного суду філюка??? Прокурорів і податківців??? А я ж забув вони голі-босі і їздять на орендованих автомобілях, які пупили їх бабусі!!! Чому Ми Українці такі??? Коли людина заробляє і робить квітучою Країну- то він непотріб??? А коли хтось грабує на посадах - значить вміє жити!!! Не буде добра в цій краї ще довго
Народна прокуратура Показати IP 25 Травня 2020 15:35
Шановний Бульбо, не хвилюйтесь так. Кого потрібно люди поважають. Але вони також бачать, хто заробляє великі гроші, продаючи ковбасу, в якій немає м'яса, масло і морозиво, яке не містить молока, хто забудовує заповідні території і зводить собі хатинку в міському парку, хто будує власний торговий центр, закриваючи людям вікна в квартирі. Напевне такі на Вашу думку "роблять Україну квітучою". Напевне такі бізнесмени, проповідуючи шлях до Європи, платять найманим робітникам "достойну" зарплату у 200-300 доларів, що врешті призвело до дефітиту кадрів внаслідок еміграції. і не потрібно персмикувати стосовно придтання творів мистецтва: сумніваюсь, що "Опис України" Гійома Боплана, написаний в часи Богдана Хмельницького, Медведчук отримав в спадок від своїх козацьких предків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus