USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ціни на золото наблизилися до історичного максимуму

24 Березня 2011 15:46
Ціни на золото зростають на тлі страхів з приводу боргової кризи в єврозоні, насильства на Близькому Сході і витоку радіації в Японії.
Про це інформує Кореспондент .
О 13.40 за київським часом золото торгувалося за $ 1.440,99 за тройську унцію порівняно з $ 1.436,20 на закритті торгів у середу, а ф'ючерси з поставкою у квітні в Нью-Йорку додали $ 3,50 до $ 1.441,50 за унцію. Срібло коштувало $ 37,78 проти $ 37,36.

"Враховуючи геополітичну обстановку, побоювання з приводу Португалії та інших країн, хвилювання через борги єврозони і дуже низькі процентні ставки, не дивно, що тенденція залишається сприятливою ​​(для котирувань золота)", - сказав аналітик Commerzbank Юген Вайнберг.

Прем'єр-міністр Португалії Жозе Сократеш пішов у відставку в середу, попередивши про серйозні наслідки для країни, після того як парламент відкинув запропоновані його урядом заходи суворої економії, за допомогою яких можна було уникнути звернення за міжнародною допомогою.

Ціни на американську легку нафту зростають на тлі нестабільності на Близькому Сході і в Північній Африці, що також допомагає зростанню цін на золото, яке часто купують як "страховку" від інфляції, викликаної підвищенням цін на нафту.

Літаки коаліції продовжили бомбити Лівію п'яту ніч поспіль, але поки силам Заходу не вдається зупинити просування танків лідера країни Муаммара Каддафі до міст, утримуваних повстанцями, або відкинути їх зі стратегічних напрямків на сході країни. Народні виступи тривають у Ємені та Сирії.

"Апетит до ризику продовжує падати через геополітичну напруженість. Криза в Лівії посилилася за минулий тиждень із початком бомбардувань західними країнами", - написав у звіті аналітик Credit Agricole Робін Бхар.

Платина коштувала $ 1.759,24 за унцію проти $ 1.751,81 на закритті торгів у четвер і паладій - $ 751,97 проти $ 745,69.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus